Η Samsung αποκαλύπτει το «Galaxy Spica»,

Ένα νέο δημιούργημα προσφέρει αυτή την εβδομάδα η εταιρεία Samsung, με την ονομασία «Galaxy Spica» ή αλλιώς «i5700», που φοράει για εσωτερικό λογισμικό (κοινώς το Λειτουργικό Σύστημα) το «Android» της Google, ένα πολλά υποσχόμενο Λ.Σ. με ισχυρή υποστήριξη από την μαμά εταιρεία αλλά και αξιοσημείωτη υποδοχή από αρκετούς κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Το Samsung Galaxy Spica είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που χρησιμοποιεί το νεοσύστατο Android.
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Galaxy Spica δεν αποσκοπεί να αντιπαρατεθεί στις συσκευές με εξειδικευμένα τσιπ για αναπαραγωγή τρισδιάστατων πολυγωνικών παιχνιδιών, ούτε φιλοδοξεί να αντικαταστήσει κάποιο smartphone ή «φωτογραφικό» κινητό τηλέφωνο που ήδη έχετε. Εν τούτοις, όντας εξοπλισμένο με έναν κεντρικό επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας στα 800MHz οι χειρισμοί του χρήστη θα έχουν άμεση απόκριση και παράλληλα θα τρέχει άνετα τα προγράμματα τα οποία βρίσκονται έτοιμα προς «κατέβασμα» από το Διαδικτυακό «μαγαζί» ονόματι Android Market.
Όπως θα καταλάβατε, πρόκειται για μια «φουλ εμπειρία Google» ήτοι ο υποψήφιος χρήστης-αγοραστής θα έχει στην διάθεσή του αρκετά προγράμματα της Google όπως τα Google Talk (ιντερνετική και δωρεάν τηλεφωνία), Google Maps (με την αρωγή του ενσωματωμένου GPS), Gmail (η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google), φυσικά το Google Search, καθώς και ειδική εφαρμογή για θέαση του δημοφιλούς ιστότοπου Youtube. Η οθόνη του Galaxy Spica είναι αφής και τύπου AMOLED (Active Matric Organic Light-Emitting Diodes) με διαγώνιο 3,2 ιντσών και ανάλυσης 320x480 γραμμών, ενώ η κάμερα είναι των 3,15 MP με λειτουργία auto-focus.
Περιλαμβάνονται Wi-Fi b/g, Bluetooth 2.0, microUSB 2.0, εσωτερική κεντρική μνήμη στα 128ΜΒ RAM, εσωτερική αποθηκευτική μνήμη των 8GB επεκτάσιμη μέσω καρτών μνήμης microSD / microSDHC έως και τα 32GB. Η μπαταρία των 1500mAh υπόσχεται μεγάλους χρόνους λειτουργίας (ανάλογα βέβαια πόσο «βαριά» είναι η χρήση), οι φυσικές διαστάσεις της συσκευής είναι 115x56x11,9 χιλ. και το βάρος είναι 119 γραμμάρια. Κατά τη Samsung, το Galaxy Spica είναι άμεσα διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment