Sharp Aquos R6: Με φακό Leica και το πρώτο με αισθητήρα κάμερας μεγέθους 1 ίντσας!

 Sharp Aquos R6: Με φακό Leica και το πρώτο με αισθητήρα κάμερας μεγέθους 1 ίντσας!

Δεν πρόλαβε να…στεγνώσει το μελάνι (που λέγαμε στις εφημερίδες) και η Leica διέψευσε την πρόβλεψη μας για συνεργασία με τη Xiaomi μετά το διαζύγιο με τη Huawei. Τελικά, ο νέος συνεργάτης της εταιρείας είναι η Sharp και ήδη έγινε η πρώτη ανακοίνωση στην Ιαπωνία για ένα άκρως εντυπωσιακό smartphone.

Ο λόγος για το Sharp Aquos R6, το οποίο παίρνει τον τίτλο του πρώτου smartphone στον κόσμο με αισθητήρα κάμερας 20MP μεγέθους 1’’ (τεχνικά είναι το Panasonic CM1 του 2014, αλλά δεν κυκλοφόρησε σε μεγάλη παραγωγή) με φακό ultrawide Summicron f/1.9 (19mm!). Παραδόξως, αυτή είναι η μοναδική κάμερα της συσκευής, καθώς το camera module περιλαμβάνει LED flash και αισθητήρα 3D ToF, ενώ για συμβατικές λήψεις (όχι με υπερευρυγώνιο) απαιτείται η χρήση του ψηφιακού zoom.

Κατά τ’ άλλα, το Sharp Aquos R6 διαθέτει οθόνη 6.6’’ Pro IGZO OLED ανάλυσης 2730 x 1260, με φωτεινότητα 2000nits (!) και μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης εικόνας από 1 έως 240Hz, επεξεργαστή Snapdragon 888, 12GB μνήμη RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 5000mAh.

Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ιαπωνία τον Ιούνιο μέσω των παρόχων NTT DoCoMo και SoftBank, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment