Exynos 1000: Ξεπερνάει τον Snapdragon 875 στα πρώτα benchmarks;

 

Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατόχους και μη των συσκευών, η Samsung αναμένουμε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο που είχε μέχρι σήμερα, δηλαδή την ίδια σειρά ναυαρχίδων με διαφορετικούς επεξεργαστές, ανάλογα την αγορά. Η επόμενη γενιά Exynos, με την ονομασία Exynos 1000, θα τα βάλει με το επερχόμενο SoC της QualcommSnapdragon 875.

Όμως, σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα Clien, όπου χρήστες βάζουν τα αποτελέσματα benchmark των συσκευών, ίσως για πρώτη φορά η Samsung έχει το πάνω χέρι. Σύμφωνα με την πηγή λοιπόν, το Galaxy S21 με Exynos 1000 πέρασε από το GeekBench, καταφέρνοντας να φτάσει τους 4.250 πόντους στο multi-core και 1.302 στο single-core test. Αντίστοιχα, το Galaxy S21 με Snapdragon 875 μπόρεσε να φτάσει τους 1.159 πόντους στο single-core και 4.090 στο multi-core, ενώ και το Mi 11 της Xiaomi φέρνει αντίστοιχα αποτελέσματα, με 1.102 και 4.113 πόντους στα αντίστοιχα τεστ.

Αυτό που βλέπουμε από τα παραπάνω test είναι αρχικά πως και ο Exynos 1000 θα χρησιμοποιεί πυρήνες Cortex-X1 για να φτάσει αυτά τα νούμερα. Το ότι ξεπερνάει τον Snapdragon 875 στα πρώτα benchmarks ίσως έχει να κάνει με τον χρονισμό του επεξεργαστή. Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι συσκευές που πέρασαν από το GeekBench είναι pre-production και θα δούμε αλλαγές μέχρι να φτάσουν στο στάδιο παραγωγής. Επίσης και τα δύο SoC είναι κατασκευασμένα με τη μέθοδο των 5nm της TSMC.

Πηγή

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment