Snapdragon 732G: Επίσημα με 15% ταχύτερη GPU και CPU στα 2.3GHz

Μπορεί το SoC Snapdragon 730G να αποδείχθηκε μία αρκετά καλή λύση για τους κατασκευαστές mid-range συσκευών, όπως τα Pixel 4aPoco X2 και Mi Note 10 Pro, όμως η Qualcomm προχώρησε σε νέα, αναβαθμισμένη έκδοση του εν λόγω SoC, η οποία υπόσχεται ακόμα καλύτερες επιδόσεις.
Το νέο SoC, με την ονομασία Snapdragon 732G, διαθέτει δύο πυρήνες Kryo 470 χρονισμένους στα 2.3GHz, σε αντίθεση με το 730 που ήταν χρονισμένοι στα 2.2GHz, ενώ προσφέρει την ίδια Adreno 618 GPU με 15% καλύτερες επιδόσεις. Μία ακόμη διαφορά των δύο μοντέλων εντοπίζεται στη φόρτιση, καθώς το 732G υποστηρίζει πλέον το πρότυπο QuickCharge 4+.
Πέραν των δύο πυρήνων απόδοσης, βλέπουμε έξι πυρήνες Kryo 470 χαμηλής κατανάλωσης, χρονισμένους στα 1.8GHz, με όλο το chip να είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 8nm. Επίσης, προσφέρει έκδοση Bluetooth 5.1 με υποστήριξη του προτύπου aptX Adaptive και TrueWireless Stereo Plus, ενώ η λειτουργία Snapdragon Elite Gaming φέρνει HDR rendering και Vulkan 1.1 στη μεσαία κατηγορία.
Το ενσωματωμένο ISP μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο 4K σε έως και 30fps, με υποστήριξη HDR10 και HLG, καθώς και του format HEIF. Τέλος, το ενσωματωμένο LTE modem X15 μπορεί να φτάσει έως και τα 800Mbps download, με το SoC να προσφέρει και υποστήριξη Wi-Fi 6. Η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή αναμένεται να είναι από την Poco, χωρίς να γνωρίζουμε το πότε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment