Η Qualcomm θα φέρει το 5G και στην οικονομική κατηγορία

Το 5G ξεκίνησε να βρίσκεται στην αγορά από πέρσι, με τις πρώτες συσκευές που διέθεταν το νέο modem να απευθύνονται αποκλειστικά στην premium κατηγορία συσκευών. Φέτος είδαμε πιο οικονομικές προτάσεις από τις εταιρείες, ενώ η MediaTek φαίνεται να προσπαθεί να ρίξει ακόμη παραπάνω τις τιμές των SoC της με 5G.
Σε αυτό τον αγώνα μπαίνει και η Qualcomm, η οποία θέλει να φέρει το 5G σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές. Ο Cristiano Amon, πρόεδρος της Qualcomm Incorporated, ανακοίνωσε και επίσημα ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών της Snapdragon 4xx στις αρχές του 2021. Η νέα σειρά θα φέρει την ενσωμάτωση του 5G modem, απευθυνόμενη, όπως πάντα, στην οικονομική κατηγορία smartphones.
Η εταιρεία μάλιστα προχώρησε και σε προβλέψεις, καθώς πιστεύει ότι με αυτή τη νέα σειρά θα προσφέρει σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες την ευκαιρία να ζήσουν τις ταχύτητες που προσφέρει το νέο δίκτυο 5G. XiaomiOppo και Motorola είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσουν το νέο SoC, ενώ αναμένουμε ακόμα περισσότερους όταν θα αποκαλυφθεί και επίσημα στις αρχές του νέου έτους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment