iPhone 12: Προβλήματα στους drivers οδηγούν στην κυκλοφορία panel στα 60Hz

Ένα από τα trends στα smartphones που ξεκίνησε πέρσι και φέτος θεωρείται από τα standards, ειδικά των ναυαρχίδων, είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης. Η OnePlus πλέον προσφέρει 120Hz σε ανάλυση QHD+ στο OnePlus 8 Pro, η Samsung προσφέρει το ίδιο refresh rate αλλά σε FHD+, ενώ η Huawei παραμένει στα 90Hz προς το παρόν. Από ότι φαίνεται όμως, η Apple δε θα ακολουθήσει.
Σύμφωνα με τον Ross Young, ο οποίος έχει πάντα έγκυρες πληροφορίες περί των οθονών των επερχόμενων συσκευών, η Apple θα αναγκαστεί να κυκλοφορήσει τη νέα σειρά iPhone 12 με panel στα 60Hz. Ο Young μας γνωστοποιεί ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προμηθευτεί τις νέες οθόνες των 120Hz, όχι όμως να έχει έτοιμο τον κατάλληλο οδηγό για τα IC της οθόνης, κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί μέχρι την αναμενόμενη κυκλοφορία των iPhone 12.
Ο Young σημειώνει επίσης πως μία ακόμα λύση για την Apple θα ήταν η καθυστέρηση της κυκλοφορίας, τουλάχιστον των Pro μοντέλων, ώστε να έχουν έτοιμους τους drivers. Όμως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πηγές του, η εταιρεία θα προχωρήσει στην κυκλοφορία των νέων iPhone με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει panel με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης σίγουρα θα είναι δύσκολο να επιστρέψουν σε μία κατώτερη εμπειρία και θα πρέπει να δούμε πως θα το χειριστεί η Apple.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment