Samsung Galaxy Z Fold 2: το νέο, πλήρως αναβαθμισμένο foldable

Μπορεί πέρσι η Samsung να έκλεψε τις εντυπώσεις με την ανακοίνωση του Galaxy Fold, όμως αρκετά προβλήματα καθυστέρησαν την κυκλοφορία του, ενώ όταν τελικά κυκλοφόρησε υπήρξαν αρκετά παράπονα χρηστών, κυρίως για το εσωτερικό notch αλλά και την πολύ μικρή εξωτερική οθόνη. Ακούγοντας τα παράπονα λοιπόν, η Samsung σήμερα προχώρησε στην ανακοίνωση του Galaxy Z Fold 2, δίνοντας μας μία γεύση από το τι να περιμένουμε αργότερα μέσα στο έτος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Με το τέλος της παρουσίασης, η ιστοσελίδα XDA-Developers είχε στα χέρια της τα επίσημα specs της εταιρείας. Το Galaxy Z Fold 2 θα έρθει με το νεότερο επεξεργαστή Snapdragon 865+ της Qualcomm, συνοδευόμενο από 12GB μνήμης LPDDR5 RAM και 256GB UFS3.1 ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 4.500mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης έως 45W, ενώ προσφέρει και διπλό stereo ηχείο, tuned by AKG, με υποστήριξη Dolby Atmos.
Νέες οθόνες
Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών ήταν το μέγεθος της εξωτερικής οθόνης, με τη Samsung να απαντάει με τον καλύτερο τρόπο. Η εξωτερική οθόνη της συσκευής είναι τεχνολογίας Super AMOLED ανάλυσης 2.208x816p και μεγέθους 6,2 ιντσών, καλύπτοντας σχεδόν όλο το μπροστινό cover της συσκευής, πέραν μίας μικρής οπής στην οποία φιλοξενείται η selfie κάμερα των 10MP με f/2.2.
Η εσωτερική οθόνη έχει και αυτή δεχθεί αρκετές βελτιώσεις, καθώς πέραν της μεγαλύτερης προστασίας μέσω Ultra Thin Glass έχει πλέον απαλλαχθεί και από το notch, το οποίο έδωσε τη θέση του σε μία μικρή οπή για την εσωτερική selfie κάμερα των 10MP (f/2.2). Η οθόνη πλέον έχει φτάσει τις 7,6 ίντσες, χάρη και στα μικρότερα εσωτερικά bezel, τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X και ανάλυσης WQHD+, με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και υποστήριξη περιεχομένου HDR10+.
Γνώριμες εμπειρίες
Στον τομέα της κάμερας, το Galaxy Z Fold 2 δε μας εξέπληξε και ιδιαίτερα. Το τριπλό σύστημα κάμερας αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα 64MP με f/1.8, έναν telephoto ανάλυσης 12MP για έως και 2x οπτικό ζουμ και μία ultrawide κάμερα ανάλυσης 16MP. Το υπόλοιπο πίσω μέρος της συσκευής παραμένει καθαρό, με τους ματ χρωματισμούς Mystic Bronze και Mystic Black να είναι και οι δύο επιλογές στις οποίες κυκλοφορεί η συσκευή στην αγορά.
Πότε θα κυκλοφορήσει;
Δυστυχώς η Samsung μας έδωσε μόνο μία γεύση από τη συσκευή, με τη νέα σχεδίαση αλλά και την επιλογή για χρωματισμό του hinge σε ότι χρώμα θέλει ο εκάστοτε καταναλωτής, για αγορά μέσω της σελίδας της εταιρείας και μόνο σε επιλεγμένες χώρες. Οπότε, προς το παρόν δε γνωρίζουμε τιμή και διαθεσιμότητα, κάτι που αναμένουμε να δούμε μέσα στον επόμενο μήνα.
Πηγή (για τις επιπρόσθετες πληροφορίες)
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment