Firefox 79 για Android: Ήρθε η μεγάλη αναβάθμιση με τη νέα εμφάνιση

Από τον Ιούλιο του 2018, η Mozilla γνωστοποίησε πως ο δημοφιλής της browser Firefox για το λειτουργικό σύστημα Android μπαίνει σε φάση συντήρησης, ώστε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μίας εντελώς νέας έκδοσης με νέα βάση κώδικα, αντί να ενημερώσει τον υπάρχοντα. Από τον Ιούλιο του 2019, ο browser δεν έχει λάβει καμία σημαντική ενημέρωση, παραμένοντας στην έκδοση 68.
Όμως, η νέα έκδοση είναι εδώ, με τον browser να μεταπηδά απευθείας στην έκδοση 79. Μεταξύ πολλών νέων λειτουργιών, η σημαντικότερη αλλαγή είναι το καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον εργασίας που προσφέρει η νέα έκδοση. Ο κώδικας είναι ίδιος με τις εκδόσεις Preview, οπότε η λειτουργικότητα παραμένει η ίδια, εκτός μίας μεγάλης έλλειψης, της απουσίας υποστήριξης για add-ons.
Βέβαια, η Mozilla άρχισε να εργάζεται πάνω στην υποστήριξη των add-ons φέτος το Φεβρουάριο, οπότε λογικό είναι να καθυστερήσουν λίγο. Προς το παρόν, ο αριθμός των add-ons που υποστηρίζουν οι εκδόσεις είναι μόνο 9, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος κώδικας έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει τον αριθμό των χιλιάδων που υποστήριζαν οι παλαιότερες εκδόσεις. Για να κατεβάσετε τη νέα έκδοση, κάντε κλικ εδώ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment