Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για την καταπολέμηση του κορονοϊού
Το Folding@Home είναι ένα project του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ το οποίο χρησιμοποιεί χιλιάδες δικτυωμένους υπολογιστές – όπως ο δικός σας – για να δημιουργήσει έναν εικονικό υπερυπολογιστή που επεξεργάζεται στοιχεία προσπαθώντας βρει θεραπείες για ασθένειες όπως καρκίνος, ALS, Parkinson, Γρίπη και τώρα για τον κορονοϊό Covid-19.
Το λογισμικό είναι δωρεάν, το φορτώνεται στον υπολογιστή σας, αυτό με την σειρά του επικοινωνεί με τους κεντρικούς διακομιστές και λαμβάνει τις ονομαζόμενες “μονάδες εργασίας“. Στη συνέχεια, το Folding@Home τρέχει στο background του υπολογιστή σας όταν αυτός δεν χρησιμοποιείται και αξιοποιεί την επεξεργαστική του ισχύ για να αναλύσει δεδομένα που απαιτούνται για να βρεθούν οι θεραπείες των παραπάνω ασθενειών και όχι μόνο.
Πρόκειται για εργασίες που απαιτούν τεράστια ποσά επεξεργαστικής ισχύς από ένα υπολογιστή, έτσι αντί να βασίζεται σε ένα μόνο υπερυπολογιστή, το Folding@home αξιοποιεί και την δύναμη του δικού σας υπολογιστή (όταν αυτός δεν χρησιμοποιείται) ή ενώ συνεχίζετε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς όμως να τον κουράζει.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Folding@home για την καταπολέμηση του κορονοϊού μπορείτε να βρείτε εδώ και μπορείτε να κάνετε λήψη του λογισμικού που είναι κατάλληλο για τον υπολογιστή σας εδώ (Windows, macOS, Linux).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment