Η Xiaomi μπορεί να εργάζεται σε ένα smartphone με δύο οθόνες, καθώς έγινε επίσημη μια νέα πατέντα σχεδιασμού. Η εταιρεία έχει υποβάλει νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο CNIPA, το αντίστοιχο ίδρυμα της Κίνας με το WIPO. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει υποβληθεί στο τέλος του Ιουλίου του περασμένου έτους, αλλά εγκρίθηκε μόλις χθες. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον smartphone, παρόλο που είναι παρόμοιο με μερικές άλλες συσκευές που έχουμε δει ήδη στην αγορά.
Τα έξυπνα τηλέφωνα με δύο οθόνες δεν πήγαν ποτέ καλά στην αγορά. Είναι ακόμα είδος εξειδικευμένων προϊόντων. Εάν μια εταιρεία όπως η Xiaomi καταλήξει να παράγει ένα, αυτό μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία να προχωρήσει. Εάν ρίξετε μια ματιά στα παρεχόμενα σκίτσα παρακάτω, θα παρατηρήσετε ότι αυτό το τηλέφωνο έχει εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο. Τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης και το πλήκτρο τροφοδοσίας / κλειδώματος βρίσκονται στα δεξιά, ενώ υπάρχει ένα άλλο φυσικό πλήκτρο στα αριστερά – για τον βοηθό XiaoAI;
Η συσκευή περιλαμβάνει ένα συνηθισμένο ακουστικό και δεν διαθέτει selfie κάμερα. Δεν υπάρχει ανάγκη για μια φυσικά καθώς έχει μια δευτερεύουσα οθόνη στο πίσω μέρος και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κάμερες στο πίσω panel για selfies και video calls. Με βάση τις εικόνες η πίσω οθόνη είναι και αυτή έγχρωμη. Η οθόνη είναι επίσης αρκετά μεγάλη, εκτός της εγκατάστασης της κάμερας πιάνει την συντριπτική πλειοψηφία του τηλεφώνου στο πίσω μέρος.
Πρέπει μα αναρωτηθούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου τηλεφώνου. Εκτός από το γεγονός ότι έχετε μια οθόνη στο πίσω μέρος που βοηθάει στην σκόπευση της κάμερας, δεν υπάρχει άλλο όφελος. Δεν μιλάμε για μια e-ink οθόνη η οποία θα ήταν πολύ καλύτερη ενεργειακά από τις άλλες οθόνες. Αξίζει μια δεύτερη οθόνη, να τραβάει ενέργεια από την μπαταρία καθαρά για χρήση σκόπευτρου; Αυτός είναι και ο λόγος που τέτοια τηλέφωνα δεν είναι ακόμη διαδεδομένα.
xiaomi


Το Nubia Z20 είναι ένα καλό παράδειγμα ενός κινητού με δύο οθόνες. Αυτό το smartphone ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο του περασμένου έτους και είναι αρκετά ισχυρό.Έχει μια οθόνη παρόμοια με αυτή που φαίνεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Xiaomi. Έχει μια έγχρωμη οθόνη που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης του τηλεφώνου. Όλη η συσκευή μοιάζει αρκετά κομψή. Αν δούμε το κινητό της Xiaomi αναμένουμε να είναι πολύ κοντά στο κινητό της Nubia.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment