Web κάμερες υπολογιστή για τα σχολικά μαθήματα από απόσταση

Λόγω κορονοϊού το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποίησε λόγω κορονοϊού τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, οπότε θα χρειαστείτε μια web κάμερα.
Μια web κάμερα είναι ουσιαστικά μια φωτογραφική μηχανή βιντεοκάμερα που συνδέει τον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο, να λαμβάνετε και να στέλνετε στιγμιότυπα σε πραγματικό χρόνο ή να συνομιλείτε πρόσωπο με πρόσωπο μέσω του διαδικτύου.
Με τόσα πολλά μοντέλα εκεί έξω, η εύρεση του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις προδιαγραφές και τα χρήματα που διαθέτετε.
Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης είναι απαραίτητη για τις περισσότερες χρήσεις – όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο πιο χαμηλής ποιότητας εμφανίζεται η εικόνα στην οθόνη. Οι περισσότερες web κάμερες υποστηρίζουν μόνο λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Αναζητήστε ανάλυση λήψης βίντεο HD 720p ή υψηλότερη. Προτέινουμε να επενδύσετε σε ανάλυση 1080p (FullHD)
Ο υψηλός ρυθμός καρέ (high frame rate) είναι επίσης σημαντικός. Οι κάμερες Web χωρίς υψηλές ταχύτητες καρέ δημιουργούν εικόνες με “χαμένα” καρέ και περιοδικά παγώνουν στην οθόνη. Οι ρυθμοί καρέ μετριούνται σε καρέ ανά δευτερόλεπτο, επομένως αναζητήστε “fps” στη συσκευασία της κάμερας. Θα χρειαστείτε πάνω από 15 fps για την αναπαραγωγή βίντεο. Συνιστάται ρυθμός καρέ των 30 fps ή υψηλότερος, ενώ το 60 fps είναι ιδανικό, αλλά δεν είναι τόσο συνηθισμένο σε χαμηλότερες τιμές.
Το ενσωματωμένο μικρόφωνο και η δυνατότητα λήψης ακίνητων εικόνων είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά. Αναζητήστε μια web κάμερα τουλάχιστον 2 Megapixel. Αρκετές web κάμερες σήμερα αγγίζουν και τα 15 Μegapixel ανάλυσης.
Τα μικρόφωνα της κάμερας Web έχουν προχωρήσει πολύ. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε μια κάμερα web με δύο ή περισσότερα ενσωματωμένα μικρόφωνα.
Οι περισσότερες κάμερες έχουν προσιτή τιμή, αλλά καλό θα είναι =να σταθμίσετε τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του προϋπολογισμού προσεκτικά και να επιλέξετε την καλύτερη για τις ανάγκες σας.
Αναζητήστε Web κάμερες στα παρακάτω ηλεκτρονικά καταστήματα:
– Πλάισιο
– Κωτσόβολος
– Public
– MediaMarkt
– WebSupplies
Σημαντικό: Οι φορητοί υπολογιστές (laptops) ενσωματώνουν μια web camera οπότε δεν θα χρειαστείτε μια άλλη επιπλέον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment