Xiaomi Mi 10 / 10 Pro: θα είναι τα πρώτα κινητά στο κόσμο με LPDDR5 RAM!

Η Micron Technology ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του πρώτου microchip LPDDR5 DRAM χαμηλής ισχύος που σχεδιάστηκε για την αγορά smartphone υψηλής τεχνολογίας. Λίγο αργότερα ο Διευθυντής Προϊόντων Xiaomi, Wang Teng Thomas, επιβεβαίωσε ότι όλες οι παραλλαγές της σειράς Mi 10 θα είναι εξοπλισμένες με την νέα τεχνολογία. Ως εκ τούτου τα Xiaomi Mi 10 και Mi 10 Pro θα είναι εξοπλισμένα με LPDDR5. Θα είναι τα πρώτα κινητά στον κόσμο με αυτή την τεχνολογία όταν ανακοινωθούν.Xiaomi Mi 10
Το microchip LPDDR5 της Micron χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογία για μνήμη RAM 12 GB. Είναι χαμηλής ισχύος και προσφέρει ρυθμό μετάδοσης έως και 6.4Gbps. Όσον αφορά την ταχύτητα, είναι διπλάσια από την ταχύτητα του LPDDR4 και 20% ταχύτερη από την μνήμη τεχνολογίας LPDDR4x RAM. Η ταχύτητα πρόσβασης δεδομένων αυξήθηκε κατά 50% στο LPDDR5. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια. Σύμφωνα με τη Micron Technology, μόνο και μόνο επειδή ο LPDDR5 είναι ταχύτερος, η ταχύτητα επεξεργασίας και λειτουργίας μιας εφαρμογής γίνεται γρήγορη. Ως εκ τούτου, συσκευές εξοπλισμένες με LPDDR μπορούν να βοηθήσουν στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας κατά 5 έως 10 τοις εκατό.
Όσον αφορά την απόδοση, η Micron Technology δήλωσε ότι η προηγούμενη γενιά LPDDR4 RAM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές 4K, 8K και επεξεργασία εικόνας. Ωστόσο, δεν λειτουργεί καλά με παιχνίδια AR, φωτογραφίες 100+ megapixel και επεξεργασία βίντεο υψηλής απόδοσης. Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι διαθέσιμα με την νέα τεχνολογία LPDDR5. Επίσης, εάν με LPDDR4 εκτελείτε ταυτόχρονα 100 εφαρμογές, μπορεί να εμφανιστεί μια συμφόρηση στο σύστημα. Οι συσκευές με LPDDR5 δεν θα αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ζήτημα, σύμφωνα με την εταιρεία.
Xiaomi Mi 10
Το LPDDR5 μπορεί να παρέχει την απαιτούμενη ταχύτητα και χωρητικότητα για την AI engine που είναι «χτισμένη» απευθείας μέσα στον επεξεργαστή της συσκευής. Αυτές οι CPU βασίζονται στη μεταφορά δεδομένων της ενσωματωμένης μνήμης LPDDR5 της Micron για να υποστηρίξουν τις δυνατότητες εκμάθησης μηχανών. Τηλέφωνα εξοπλισμένα με 8 GB και 12 GB RAM LDDR5 RAM αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι εταιρείες αναμένεται να κυκλοφορήσουν τηλέφωνα με 16 GB κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Η Micron Technology επιβεβαίωσε ότι το επερχόμενο Xiaomi Mi 10 θα είναι το πρώτο smartphone που θα είναι εξοπλισμένο με μνήμη LPDDR5. Ο Όμιλος Xiaomi VP Chang Chang Cheng δήλωσε ότι “εκτιμούμε τις μακροχρόνιες ικανότητες ηγεσίας και καινοτομίας της Micron στο πεδίο της μνήμης. Η μνήμη DRAM μνήμης LPDDR5 της Micron έχει κορυφαία απόδοση στην αγορά και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στα Xiaomi 10. Εξασφαλίζει επίσης καλύτερη απόδοση και σταθερότητα. Πιστεύουμε ότι το LPDDR5 θα είναι στάνταρ στα κινητά τηλέφωνα το 2020. “
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment