Τα smartphones της Realme στην Ελλάδα

Τα smartphones της Realme στην Ελλάδα: Τιμές και ερωτηματικό για τη διάθεση [Update]
Τα smartphones της Realme μας απασχολήσει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, λόγω της εξαιρετικής σχέσης τιμής, τεχνικών χαρακτηριστικών και εμφάνισης. Η εταιρεία που ξεκίνησε ως θυγατρική της Oppo ακολουθεί από το 2019 τη δική της αυτόνομη πορεία και επεκτείνεται σταδιακά και στην Ευρώπη.
Το βήμα στην Ελλάδα γίνεται από τη Smart4All, η οποία αναλαμβάνει τη διάθεση των προϊόντων της Realme στη χώρα μας και η αρχή γίνεται με τρία μοντέλα, τα Realme 5, Realme 5 Pro και Realme X2 Pro, ενώ στο κοντινό μέλλον θα προστεθούν περισσότερες συσκευές. Τα προϊόντα πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτουν πλήρες ελληνικό περιβάλλον (ROM). Παράλληλα, παρέχεται δύο (2) χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για τα μοντέλα αυτά και πλήρη ελληνική τεχνική υποστήριξη.

Realme 5

Το Realme 5 διαθέτει οθόνη 6.5 ιντσών, με αναλογία οθόνης 89%. Η συσκευή εξοπλίστηκε με Corning Gorilla Glass. Λειτουργεί με τον επεξεργαστή Snapdragon 665 AIE μαζί με μνήμη 4GB RAM και 128GB ROM. Τρέχει με Android 9.0 (Pie) με το ColorOS 6.0. Επίσης διαθέτει έναν βασικό φακό 12MP f/1.8, έναν αισθητήρα ultra wide 8MP, έναν macro 2MP και έναν αισθητήρα βάθους 2MP. Το Realme 5 τροφοδοτείται από μια μπαταρία 5.000 mAh.
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: €199

Realme 5 Pro

Το Realme 5 Pro διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών Full HD+ με εγκοπή τύπου σταγόνας νερού, αναλογία οθόνης 90,6% και προστασία Corning Gorilla Glass 3+. Τροφοδοτείται από τον Snapdragon 712 (10nm) με 8GB μνήμης RAM και 128GB ROM. Τρέχει με Android 9.0 (Pie) με το ColorOS 6.0.
Έχει τετραπλή κάμερα. Ο κύριος αισθητήρας είναι των 48MP, ο Sony IMX586 με διάφραγμα f/1.79 και αναγνώριση φόντου AI. Υποστηρίζεται από φακό 8MP υπέρ ευρείας γωνίας 119 μοιρών, αισθητήρα βάθους 2MP και αισθητήρα 2MP για macro 4 εκατοστών. Διαθέτει φωτογραφική μηχανή στην εγκοπή της οθόνης των 16MP με αισθητήρα Sony IMX471.
Στο εσωτερικό υπάρχει μια μπαταρία 4035mAh με γρήγορη φόρτιση VOOC 3.0. Σας επιτρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνο έως και 55% σε μόλις 30 λεπτά με τον ενσωματωμένο φορτιστή VOOC 3.0 της συσκευασίας. Διαθέτει θύρα USB Type-C.
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: €299

Realme X2 Pro

Το Realme X2 Pro διαθέτει 6,5 ιντσών Super AMOLED οθόνη ρυθμό ανανέωσης 90Hz, HDR10+ πιστοποίηση και in-display fingerprint scanner. Τροφοδοτείται από τον κορυφαίο Snapdragon 855+ με μνήμη 12GB RAM και 256GB ROM. Τρέχει με Android 9.0 (Pie) με το ColorOS 6.1.
Έχει τετραπλή κάμερα. Ο κύριος αισθητήρας είναι των 64MP, ο Samsung GW1 1 / 1,72 “ με διάφραγμα f/1.8. Οι άλλοι τρεις φακοί είναι ένας για macro (στα 2,5 εκατοστά), ένας τηλεφακός 13-megapixel για υβριδικό ζουμ 20x και ένας αισθητήρας βάθους 2MP. Η selfie κάμερα είναι στα 16-megapixel.
Διαθέτει 3D γυάλινο πίσω panel με προστασία Corning Gorilla Glass 5. Διαθέτει μια μπαταρία 4000mAh με 50W υπέρ ταχεία φόρτιση SuperVOOC που μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο έως και 60% σε 15 λεπτά και 100% σε 35 λεπτά.
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: €599
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το μεγάλο ερώτημα είναι από που θα μπορούν να προμηθευτούν τα smartphones της Realme οι υποψήφιοι πελάτες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα deasy.gr, σε επικοινωνία που είχε με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, αυτές εμφανίζονται αρνητικές για τη διάθεση των τηλεφώνων. Συγκεκριμένα οι αλυσίδες Γερμανός, Vodafone και Πλαίσιο δεν θα προχωρήσουν στη διάθεση των Realme smartphones, ενώ και από τη Wind υπάρχει ενημέρωση ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς οριστική κατάληξη στην παρούσα φάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του deasy.gr, η διστακτικότητα των αλυσίδων έγκειται στο γεγονός ότι η Realme θεωρείται ως ένα «αδύναμο brand» για την ελληνική αγορά, ενώ η επιτυχία της εταιρείας σε Κίνα και Ινδία στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο μοντέλο των online πωλήσεων. Επιπρόσθετα, στην παρούσα φάση τα Realme smartphones δεν υποστηρίζουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, στις οποίες οι πάροχοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση, ενώ η περίπτωση της Vodafone περιορίζεται επιπλέον από το γεγονός ότι τα smartphones της εταιρείας δεν περιλαμβάνονται στο προϊοντικό portfolio που έχει δώσει έγκριση πανευρωπαϊκά ο πολυεθνικός Όμιλος.
Update 24/01/2020: Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τη Smart4All, μας διευκρίνησαν ότι η διάθεση των συσκευών θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2020 από τις ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Public, Κωτσόβολος, WIND και Media Markt, ενώ αναμένεται η επικύρωση της συμφωνίας και με το Πλαίσιο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment