Ο κοροναϊός θα επηρεάσει ολόκληρη τη smartphone βιομηχανία φέτος

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο νέος κοροναϊός έχει επηρεάσει τον κόσμο με πολλούς τρόπους. Πέρα από τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και τους 2.000 νεκρούς που μετρά, έχει επηρεάσει τα ταξίδια, καθώς και τις παραγωγικές ικανότητες του παγκόσμιου “κατασκευαστή των πάντων” σήμερα, της Κίνας. Τα smartphones είναι ένα κομμάτι αυτής της παραγωγής το οποίο δε θα μείνει αλώβητο. Πέρα από την προειδοποίηση της Apple για μειωμένες πωλήσεις iPhone, μία έρευνα της TrendForce αποκαλύπτει πως ο COVID-19 κοροναϊός θα επηρεάσει τη smartphone βιομηχανία γενικότερα.
Συγκεκριμένα, η έρευνα προβλέπει πως η παραγωγή smartphone μπορεί να συρρικνωθεί έως και 12% σε αυτό το τρίμηνο, με τις ελλείψεις στην αλυσίδα προμηθευτών να προβλέπεται να επιμένουν και στο δεύτερο τρίμηνο. Οι συνολικές πωλήσεις για το 2020 αναμένονται στις 1.381 δισεκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας 1.3% πτώση σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα είναι και ιστορικό χαμηλό πενταετίας. Ανάλογα με την εξάπλωση του ιού, υπάρχει φυσικά η περίπτωση τα νούμερα αυτά να είναι ακόμα χαμηλότερα.
Η εκτίμηση φαντάζει λογική αν αναλογιστεί κανείς πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών στηρίζονται στην Κίνα για την παραγωγή τους. Μάλιστα τα smartphones δε θα είναι η μόνη κατηγορία που θα επηρεαστεί. Κονσόλες video games, smart speakers και η αυτοκινητοβιομηχανία θα επηρεαστούν επίσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η παραγωγή chips της Samsung δε θα επηρεαστεί, επειδή είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένη, με ελάχιστες απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment