Πώς μετατρέπω το Android smartphone μου σε ποντίκι για τον υπολογιστή

Έστω ότι χρησιμοποιούμε ασύρματο ποντίκι και έμεινε από μπαταρίες, ή ότι το ενσύρματο που έχουμε ξαφνικά αποφάσισε να μην λειτουργεί. Τι κάνουμε; Ένα άλλο σενάριο είναι εκείνο που το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης χάλασε και πρέπει να ψάχνουμε στην αγορά για ένα universal που θα λειτουργεί με την TV που διαθέτουμε. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε; Χρησιμοποιούμε ένα μαγικό app που λέγεται Unified Remote και ένα Android smartphone.
  • Αρχικά, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στο smartphone την εφαρμογή Unified Remote, την οποία βρίσκουμε δωρεάν στο Play Store. Η paid έκδοση προσθέτει επιπλέον δυνατότητες, αλλά δεν είναι απαραίτητη η αγορά της για να μετατρέψουμε ένα Android smartphone σε ποντίκι για το PC. Έπειτα, για να χρησιμοποιήσουμε το κινητό ως ποντίκι θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή την εφαρμογή Unified Remote που θα βρούμε σε αυτήν τη σελίδα.
  • Για να συνδέσουμε το κινητό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Bluetooth ή Wi-Fi. Όπως και να έχει, τρέχουμε την εφαρμογή Unified Remote στον υπολογιστή και μετά στο smartphone. Θα δούμε μία λίστα με τις κοντινές συσκευές που έχουν ενεργό Bluetooth ή Wi-Fi, εμείς επιλέγουμε το laptop ή το PC μας.
κινητό Android pc mouse
  • Στην επόμενη οθόνη πατάμε “LET’S GET STARTED!”.
  • Από τη λίστα με τα Remotes διαλέγουμε το “Basic Input”. Μόλις μετατρέψαμε ένα Android smartphone σε ποντίκι για το PC. Στην οθόνη του smartphone μπορούμε να δούμε οδηγίες για τον χειρισμό του ποντικιού.
κινητό Android pc mouse
Το Unified Remote προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες ελέγχου συσκευών, προγραμμάτων, και πολλά άλλα. Τα περισσότερα Remotes είναι κλειδωμένα και απαιτείται η πληρωμή της paid έκδοσης. Ωστόσο, είναι εξαιρετική λύση ανάγκης αν ξεμείνουμε από ποντίκι στο PC.
Εσείς είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένα Android smartphoneμπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ποντίκι για το PC ή τηλεχειριστήριο τηλεόρασης;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment