Oι selfies στα social media μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς και επιτυχημένους!

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, καλύτερα να σας φωτογραφίζουν παρά να βγάζετε selfies

Αν είστε λάτρεις τωνselfies και τις ανεβάζετε στα social media, ξανασκεφτείτε το! 
Σύμφωνα με νέα έρευνα που διενήργησαν ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, τα άτομα που ανεβάζουν selfies στο διαδίκτυο, θεωρούνται λιγότερο ελκυστικά και επιτυχημένα απ' αυτά που απλά ποζάρουν σε άλλους. 


«Όταν κάποιος άλλος μας τραβά φωτογραφία και την ανεβάζουμε στο Ιντερνέτ, αυτομάτως γινόμαστε πιο αρεστοί σε αυτόν που μας παρατηρεί», όπως εξηγεί ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Κρις Μπάρι. 
Με την βοήθεια των φοιτητών του, μελέτησε την γνώμη που σχηματίζουν οι χρήστες για τα άτομα που ανεβάζουν selfies στο Instagram και αυτά που αναρτούν φωτογραφίες που τους έχουν τραβήξει φίλοι τους .
 

Οι ερευνητές, μελετώντας 900 εικόνες - απογυμνωμένες από hashtags, λεζάντες και πληροφορίες για τον χρήστη και τους ακολούθους τους - κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους χρήστες με βάση 13 χαρακτηριστικά, ανάμεσά τους η αυτοεκτίμηση και η αξιοπιστία. 
Με βάση τα πορίσματα της μελέτης, οι άνθρωποι που «εξέθεταν» τους εαυτούς τους στα social media με τις selfies, χαρακτηρίστηκαν ότι έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση, ότι είναι πιο μοναχικοί, λιγότερο αξιόπιστοι και λιγότερο επιτυχημένοι απ' αυτούς που είχαν αναρτήσει φωτογραφίες που τους είχαν τραβήξει άλλοι, τονίζει ο Κρις Μπάρι.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment