Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Windows Phone is Dead Android is The Future
Το 2016 η Microsoft κυκλοφόρησε το τελευταίο Windows Mobile smartphone, το Lumia 650. Τον Οκτώβριο του 2017 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει άλλα smartphones και πως η υποστήριξη του Windows 10 Mobile θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019.
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αρκετοί χρήστες έμειναν έκπληκτοι όταν η εταιρεία ανακοίνωσε το dual-screen Android smartphone Microsoft Surface Duo. Το τηλέφωνο θα τρέχει μία reskin έκδοση του Android την οποία δημιούργησαν από κοινού η Microsoft και η Google και έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης σε διπλές οθόνες.
Ο επικεφαλής προϊόντων της Microsoft, Panos Panay, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αναβίωσης του Windows Phone OS. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος λόγος είναι επειδή το Android είναι μία πλατφόρμα που έχει ήδη πολλές εφαρμογές, δημιουργούς και μεγάλο πλήθος χρηστών.
Windows Phone is Dead Android is The Future
Πρόσθεσε, ότι το να αγνοήσει η Microsoft το Android, για το οποία ανέπτυξε και βελτιστοποίησε αρκετές από τις εφαρμογές της, θα ήταν “ηλίθιο”.
Από την άλλη, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, φάνηκε κάπως πιο διαλλακτικός και είπε ότι το Windows Phone OS δεν είναι κάτι σημαντικό αυτή την περίοδο για τη Microsoft. Αντιθέτως, η εταιρεία προτιμάει να επικεντρωθεί περισσότερο στις εφαρμογές και την εμπειρία που προσφέρει το OS στις συσκευές της.
Τέλος, η Microsoft δεν θεωρεί ότι το μέλλον της εταιρείας είναι το Android, απλά ήταν η ιδανική επιλογή για το Microsoft Surface Duo. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κάποια μεγαλύτερη συσκευή μεγαλύτερη η μόνη επιλογή είναι τα Windows.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment