Ο Chrome στο Android παίρνει επισήμως νέο grid layout

Από τότε που ο Chrome για το Android έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το 2012, η core εμπειρία χρήσης του browser είχε παραμείνει σχεδόν η ίδια. Η Google αυτό το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει να διαθέτει τις μεγαλύτερες αλλαγές στη χρηστικότητα που έχει δει ο Chrome browser μέχρι σήμερα.
O Chrome στην πάροδο του χρόνου έχει δεχθεί πολλές αλλαγές στο design, με το Google Material Theme να έρχεται τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η πλοήγηση εντός του browser έχει παραμείνει απλά ως μια μπάρα στην κορυφή με πεδίο για την διεύθυνση του ιστοτόπου, το tab button και το overflow menu. Το μενού εναλλαγής των tabs του browser αποτελείται από κάθετες κάρτες σε ένα user inteface που μοιάζει πολύ το παλιό multitasking menu του Android.  Το ερχόμενο Φθινόπωρο όμως, ο Chrome για το Android θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση σε grid layout όπου τα ανοιχτά tabs παρουσιάζονται σαν μικρές τετράγωνες κάρτες. Η πάνω δεξιά γωνία της καθεμιάς θα διαθέτει ένα close button, ενώ και το swipe θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Η νέα αυτή διάταξη των tabs συμπίπτει και με ένα νέο tab grouping feature που θα σου επιτρέπει να οργανώσεις τα σχετικά sites. Θα μπορείς με ένα drag and drop να ρίξεις ένα tab πάνω στο άλλο για να δημιουργήσεις ένα group. Εντός μιας ομάδας tabs, θα βρίσκεται ένας νέος tab switcher στο κάτω μέρος όπου κάθε σελίδα θα αντιπροσωπεύεται από ένα favicon. Τα νέα χαρακτηριστικά κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment