Apple και Samsung θα επωφεληθούν από το ban της Huawei

Μπορεί η Huawei να κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά των smartphone αλλά η κατάταξη αναμένεται να ξανά αλλάξει μετά το ban από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, οι δύο κοντινοί αντίπαλοι της Huawei αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο.
Πριν οι εταιρείες ξεκινήσουν να απομακρύνονται από την Huawei, όπως η Google, η ARM και η Micron, αναλυτές θεωρούσαν ότι θα μπορέσει να φτάσει τις 270 εκατομμύρια αποστολές smartphone μέχρι το τέλος του 2019. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές τώρα ο αριθμός αυτός μάλλον θα είναι χαμηλότερος.
Η κατάταξη προς το παρόν έχει ως εξής:
  1. Samsung
  2. Huawei
  3. Apple
Αν η Huawei κυκλοφορήσει το δικό της λειτουργικό τον Ιούλιο τότε ίσως καταφέρει να φτάσει τις 240 με 250 εκατομμύρια πωλήσεις αλλά αυτό μάλλον δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές του 2020. Για κάθε μήνα καθυστέρησης όμως η Huawei μπορεί να χάσει κατά μέσο όρο από 8 έως 10 εκατομμύρια κομμάτια.
Σε αντίθετη περίπτωση στο τέλος του χρόνου η εταιρεία θα έχει πουλήσει 180 με 200 εκατομμύρια κομμάτια και αυτό ίσως την τοποθετήσει πίσω από την Apple στην κατάταξη.
Ακόμη και αν η Αμερική αποφασίσει να αποσύρει το ban δεν είναι απίθανο το να έχει μείνει η “ρετσινιά” στους καταναλωτές. Το ίδιο ίσως συμβεί και από τις μεγάλες εταιρείες που αποφάσισαν – προς το παρόν; – να διακόψουν τις σχέσεις τους με τον Κινεζικό κατασκευαστή.
Το ban της Huawei σίγουρα δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός, θα μειωθεί ο υγιής ανταγωνισμός, οι εταιρείες θα είναι λιγότερο δημιουργικές και καινοτόμες και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τους καταναλωτές. Φυσικά εταιρείες όπως η Samsung και η Apple “τρίβουν τα χέρια τους” και χαίρονται από την απαγόρευση της Huawei στην Αμερική.
Σε αυτήν την περίπτωση η Samsung θα καταφέρει να πουλήσει 300-320 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του 2019 σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις που υποστήριζαν ότι θα φτάσει τις 290 εκατομμύρια πωλήσεις smartphone. Η αύξηση στις πωλήσεις θα σημειωθεί τόσο στις budget και mid range συσκευές όσο και στις high end με την κυκλοφορία του Galaxy Note 10 να πλησιάζει.
Η Apple επίσης, μάλλον θα φτάσει ξανά τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις την ώρα που οι μέχρι τώρα προβλέψεις την ήθελα να φτάνει τις 185 εκατομμύρια. Ο αναλυτής Kuo, πριν από τα νεότερα γεγονότα με την Huawei δεν περίμενε τα iPhone να φτάσουν τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις πριν την κυκλοφορία του 5G smartphone της Apple.
Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η εξέλιξη με το ban της Huawei; Παρά τις κατηγορίες του Τραμπ την εμπιστεύεστε ακόμη ή μήπως κοιτάτε ήδη και σκέφτεστε ποιας εταιρείας smartphone να αγοράσετε; Μήπως από την πτώση της Huawei θα επωφεληθούν και άλλες εταιρείες όπως η Xiaomi;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment