Android Q: Νέο χαρακτηριστικό διατηρεί ανοιχτή την οθόνη όταν κοιτάμε

Η Google εδώ και μερικούς μήνες δουλεύει πάνω στο Android Q και έχει ήδη κυκλοφορήσει ήδη τέσσερις beta εκδόσεις. Κάθε έκδοση φέρνει νέα χαρακτηριστικά τα οποία δοκιμάζουν οι χρήστες και δίνουν feedback στην εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί διορθώσεις και βελτιώσεις.
Στην τρίτη beta του Android Q η Google πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό με όνομα “Adaptive Sleep”, και με την Beta 4 βελτίωσε αρκετά τη λειτουργία και τη μετονόμασε σε “Screen Attention”.
To XDA-Developers ανακάλυψε πρώτο το νέο χαρακτηριστικό μέσω γραμμών κώδικα. Το Screen Attention κρατάει αναμμένη την οθόνη όσο εμείς κοιτάμε τη συσκευή. Οπότε αν για παράδειγμα διαβάζουμε ένα μεγάλο κείμενο, η οθόνη θα μένει αναμμένη χωρίς να μειώνεται ο φωτισμός της ή να σβήνει.
Οι γραμμές κώδικα εξηγούν ότι για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής. Ωστόσο, τα δεδομένα που καταγράφει η κάμερα ούτε αποθηκεύονται στη συσκευή, ούτε στέλνονται στη Google.
Επιπλέον, ο κώδικας αποκαλύπτει ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα βρίσκεται στις ρυθμίσεις οθόνης της συσκευής, κάτω από τη διαδρομή Settings > Display > Screen Attention, και θα εμφανίζει την παρακάτω εικόνα.
Όταν η Google ρωτήθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης beta για το χαρακτηριστικό Adaptive Sleep, η εταιρεία απάντησε ότι είναι απλά placeholder για τους OEM. Ωστόσο, το στιλ του animation είναι ιδιαίτερα παρόμοιο με αυτό των Google Pixels κάτι που σημαίνει ότι μελλοντικά η εταιρεία ίσως να κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό τουλάχιστον στα Pixel smartphones.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment