Fuchsia OS: Θα είναι εξειδικευμένο για ορισμένες συσκευές

Από το 2016 έχει εμφανιστεί το project Fuchsia OS της Google στο GitHub. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το Android OS και το Chrome OS, η Google αναπτύσσει κι ένα τρίτο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, λίγα χρόνια μετά, ο λόγος που αναπτύσσει η Google ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Ακόμη και τώρα, δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό σκοπό της Google να αναπτύξει το σύστημα και επίσης δεν γνωρίζουμε σε ποιο ή ποια είδη συσκευών θα χρησιμοποιηθεί το νέο λειτουργικό σύστημα. Υπάρχουν εικασίες ότι αυτό το σύστημα έρχεται για να αντικαταστήσει το Android, αλλά ακόμη και αυτό δεν έχει επαληθευτεί. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη του στη διάσκεψη I/O της Google, ο Hiroshi Lockheimer, επικεφαλής των Android και Chrome OS, αποκάλυψε κάποια ακόμα στοιχεία για το λειτουργικό σύστημα Fuchsia στο κοινό.
Το λειτουργικό σύστημα Fuchsia είναι ένα project ανοιχτού κώδικα παρόμοιο με το AOSP, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων οικιακών συσκευών, των φορητών υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων και πολλά άλλα. Η έξυπνη οικιακή συσκευή Nest Hub της Google, θεωρείται μία από τις συσκευές που δοκιμάζεται το νέο λειτουργικό σύστημα.
Ωστόσο, αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα διαφέρει από τα προηγούμενα συστήματα της Google, το Android OS και το Chrome OS, επειδή τα τελευταία δύο βασίζονται στον πυρήνα του Linux, ενώ το λειτουργικό σύστημα Fuchsia βασίζεται σε ένα νέο πυρήνα που ονομάζεται «Zircon». Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα Fuchsia γράφεται χρησιμοποιώντας το Flutter SDK που εκτελείται σε Android, οι περισσότερες λειτουργίες του νέου λειτουργικού συστήματος μπορούν επίσης να εκτελούνται σε συσκευές Android. Εκτός από αυτό, γνωρίζουμε πολύ λίγα, και την τελευταία φορά που είδαμε το πρότυπο UI του Fuchsia OS ήταν πριν από δύο χρόνια.
Στο παρελθόν, υπήρξαν κάποιες αναφορές σχετικά με δοκιμές της Google για το νέο σύστημα σε φορητούς υπολογιστές Pixelbook, καθώς και για ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη προϊόντων. Οι συσκευές που θα υποστηρίζουν πλήρως το λειτουργικό σύστημα Fuchsia αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε τρία με πέντε χρόνια. Ωστόσο, ο Hiroshi Lockheimer αναφερόμενος στο νέο λειτουργικό σύστημα, είπε:
«Αναπτύσσουμε συνεχώς νέα χαρακτηριστικά για αυτό το λειτουργικό σύστημα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα «νέο Android OS» ή για ένα «νέο Chrome OS», αλλά θα ήθελα να πω ότι το Fuchsia OS είναι το Fuchsia OS – μια νέα τέχνη στον κόσμο του λειτουργικού συστήματος … Η σημασία του νέου λειτουργικού συστήματος είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικές συσκευές, όπως έξυπνες οικιακές συσκευές, συσκευές που μπορούν να φορεθούν, ακόμη και συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας ή εικονικής πραγματικότητας. Για τα κινητά τηλέφωνα, έχουμε αναπτύξει το Android, για τις εφαρμογές ιστού, δημιουργήσαμε το Chrome OS, οπότε μπορεί το νέο σύστημα να αναπτύσσεται για να προσαρμοστεί σε ορισμένες ειδικές συσκευές και η ομάδα μας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.»


Ο Lockheimer υπαινίχθηκε ότι το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα δεν θα χρησιμοποιείται μόνο σε κινητά τηλέφωνα και προσωπικούς υπολογιστές, αλλά στον κόσμο του IoT, θα υπάρχουν περισσότερες συσκευές που απαιτούν ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα. Επομένως, φαίνεται ότι η Google αναπτύσσει αυτό το σύστημα ώστε να είναι συμβατό με περισσότερα είδη συσκευών από ότι το Android και το Chrome OS.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment