3 Hypercars από το Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης

Pininfarina Battista
Το Pininfarina Battista χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχο, οι οποίοι δημιουργούν συνολική ισχύ 1.400 kW, ισοδύναμη με 1.900 ίππους. Αντλώντας ισχύ από μια μπαταρία 120 kWh, το αυτοκίνητο παράγει ροπή 2.300 Nm και μπορεί να πιάσει τα 95 χλμ ανά ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μια φόρτιση είναι αρκετή ώστε το Battista να διανύσει 450 χλμ. Το Battista θα κυκλοφορήσει σε μόλις 150 αντίγραφα.
Piëch Mark Zero
Το Piëch Mark Zero είναι ένα ηλεκτρικό gran tourer με μήκος 4,22 μέτρα, με μεταξόνια 2,62 μέτρων, ύψος 1,25 μέτρα, και 1.800 κιλά βάρος. Το αυτοκίνητο έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στον μπροστινό άξονα και παράγει 201 ίππους, ενώ οι άλλοι δύο είναι σύγχρονοι κινητήρες βρίσκονται στο πίσω μέρος και έχουν την απόδοση. Το όχημα πιάνει τα 100 χλμ την ώρα μέσα σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του είναι 250 χλμ την ώρα. Η αυτονομία του είναι 500 χιλιόμετρα και η μπαταρία του μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Puritalia Berlinetta
Το Berlinetta της Puritalia ενσωματώνει κινητήρα V8, ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, δημιουργώντας ένα hybrid σύστημα που σπάνια (έως ποτέ) συναντάει κανείς σε supercar. Η ιπποδύναμη της Berlinetta φτάνει τα 952 άλογα. Αρκεί να συλλογιστεί κανείς πως το ηλεκτρικό Tesla Model S P100D φέρει 611 ίππους για να αντιληφθεί την ισχύ του νεοανακοινωθέντος υβριδικού οχήματος. Η Puritalia τονίζει πως θα κυκλοφορήσουν μόνο 150 μοντέλα της Berlinetta, με τους αγοραστές να έχουν την επιλογή παραμετροποίησης πολλών κομματιών του design.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment