Ο in-display αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στη σειρά Galaxy A;

Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε η φημολογία πως η Samsung θα φέρει flagship χαρακτηριστικά στα mid-range smartphone, με τις φήμες να αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για τον in-display αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα ενσωματώσει στη σειρά Galaxy A. Ο CEO του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, είχε επιβεβαιώσει πως η εταιρεία αλλάζει τη στρατηγική της για τα mid-range smartphone, εφοδιάζοντάς τα με περισσότερη τεχνολογία και χαρακτηριστικά, για να προσελκύσει τους καταναλωτές που δε μπορούν να ανταποκριθούν στην αγορά των ναυαρχίδων της εταιρείας. 
Αυτό ενδέχεται τελικά να ισχύσει μιας και αναφορά από τη Νότιο Κορέα αναφέρει πως υπάρχει συμφωνία με προμηθευτή για οπτικούς αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα είναι ενσωματωμένοι στην οθόνη των Galaxy A που θα κυκλοφορήσουν το 2019. Η εταιρεία που φαίνεται πως θα προμηθεύσει τη Samsung με τους in-display αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι η η Aegis Technology στην Κίνα, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται κάτω από την οθόνη αλλά δε θα είναι τόσο εξελιγμένοι όσοι οι ultrasonic αισθητήρες της Qualcomm που αναμένεται να δούμε στα νέα Galaxy S10 στις αρχές του 2019. Η διαφορά ανάμεσα στους optical αισθητήρες με τους ultrasonic, είναι πως οι πρώτοι χρειάζεται να φωτίσουν την οθόνη μαζί με το δάχτυλο του χρήστη για να διαβάζει το αποτύπωμα και να ξεκλειδώσει τη συσκευή. 
Όσον αφορά τους ultrasonic αισθητήρες της Qualcomm, αυτοί είναι μεγαλύτερης ακρίβειας και χρησιμοποιούν υπερήχους για να δημιουργήσουν τη τρισδιάστατη εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος, και από τη στιγμή που η ακρίβεια αυτής της τεχνολογίας είναι μεγαλύτερη, σημαίνει πως θα είναι και πιο ασφαλής σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το ποιά μοντέλα από τα Galaxy A smartphone θα έχουν αυτού του είδους τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, με τη Samsung να έχει ήδη εφοδιάσει τα Galaxy A7 και A9 με τριπλή και τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Μια τέτοια προσθήκη μόνο για καλό θα μπορούσε να ήταν, κάνοντας τα Galaxy A ακόμα πιο ανταγωνιστικά απέναντι στους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment