ΜΕ προσοχή ο έλεγχος για ενημερώσεις στα Windows 10

Όπως γνωρίζουμε, η Microsoft έχει αποσύρει το Windows 10 October update μετά την διαγραφή αρχείων των χρηστών. Η εταιρεία είχε αποκαλύψει ότι όσοι έκαναν κλικ στο έλεγχος για ενημερώσεις, ήρθαν αντιμέτωποι με το bug που διαγράφει αρχεία. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το πλήκτρο, η Microsoft δίνει τις ενημερώσεις πιο νωρίς, χωρίς δηλαδή να περνάν από ένα απαραίτητο στάδιο ελέγχου. Να τι αναφέρει η ίδια η Microsoft:
Σκοπίμως ξεκινάμε τη διάθεση κάθε νέας έκδοσης των Windows σταδιακά, παρακολουθώντας το feedback των χρηστών πριν την διαθέσουμε σε όλο και περισσότερους χρήστες. Στη περίπτωση αυτή, ήταν διαθέσιμη μόνο σε λίγους χρήστες που πάτησαν το έλεγχος για ενημερώσεις στις ρυθμίσεις των Windows.
Και να τι είχε αναφέρει στα πλαίσια της April 2018 Update:
Αν και σε προτρέπουμε να περιμένεις μέχρι η ενημέρωση να προσφερθεί στη συσκευή σου, αν είσαι προχωρημένος χρήστης και θέλεις να προβείς στην εγκατάσταση του April 2018 update, μπορείς να το κάνεις, αναζητώντας χειροκίνητα για νέες ενημερώσεις.
Με άλλα λόγια, η ίδια η Microsoft σου λέει, καλύτερα να μην πατήσεις το συγκεκριμένο πλήκτρο, εκτός και αν είσαι προχωρημένος χρήστης που θέλει το update νωρίς.
Και να πως λειτουργεί συνοπτικά η διαδικασία αναβάθμισης:
  • Πρώτα, το update περνά μέσα από τα fast και slow rings του Windows Insiders προγράμματος. (Τις αναφορές για την διαγραφή αρχείων δεν κατάφερε να τις αντιληφθεί η Microsoft, για αυτό και προχωρά σε σημαντικές αναβαθμίσεις του Feedback Hub, ώστε να μπορούν οι χρήστες να κάνουν flag σημαντικά προβλήματα).
  • Δεύτερον, το update περνά από το Release Preview, πριν τελικά γίνει διαθέσιμο σαν ένα stable release. (Η Microsoft άφησε αυτό το βήμα για το October 2018 Update, ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί και να διατεθεί κατά τη διάρκεια ενός press event).
  • Τρίτον, από τη στιγμή που το update θεωρηθεί stable, μόνο χρήστες που χειροκίνητα επιλέξουν να το κατεβάσουν μπορούν να προβούν σε κάτι τέτοιο. Η Microsoft επιτρέπει σε αυτούς τους χρήστες να λειτουργούν και να αποτελούν ακόμη ένα στάδιο beta testers, ενώ μέσω της τηλεμετρίας των Windows 10, παρακολουθεί πως τα πηγαίνει. (Η κυκλοφορία του October 2018 update ακυρώθηκε σε αυτή τη φάση).
  • Τέταρτον, η Microsoft διαθέτει σταδιακά το update στο μέσο Winbows χρήστη, διασφαλίζοντας ότι είναι συμβατό με το hardware του συστήματος και το software.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι πολλοί χρήστες χωρίς να γνωρίζουν πατώντας το Check for Updates, τους βάζει στην πρώτη γραμμή, με αποτέλεσμα η έκδοση να μην έχει δοκιμαστεί. Η αλλαγή αυτής της συμπεριφοράς του πλήκτρου έλαβε χώρα με το April 2018 Update και συνεχίστηκε με το October 2018 Update. Και φυσικά, δεν μπορείς να σταματήσεις το update μόλις αυτό ξεκινήσει. Και να σημειωθεί, ότι όλα τα παραπάνω αφορούν τις μεγάλες αναβαθμίσεις, που διατίθενται κάθε έξι μήνες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment