ASUS Zenfone 5Z: «τούμπανο» το νέο Asus στο AnTuTu

Εξαιρετικά ισχυρή αποδεικνύεται η νέα σειρά smartphones της Asus, γνωστή ως Zenfone 5 – που αποτελείται από τα Zenfone 5 Lite, Zenfone 5 και Zenfone 5Z! Το τελευταίο είναι το flagship της εταιρίας για το 2018 παρουσιάστηκε επίσημα τον Μάρτιο, και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά μέσα στον Μαίο, όμως όπως συνηθίζεται, έκανε πολύ δυνατή εμφάνιση στο Geekbench για τις καθιερωμένες μετρήσεις και…  σάρωσε!
ASUS Zenfone 5Z
Η συσκευή άγγιξε ένα από τα πιο υψηλά σκορ ever (274499 μονάδες) και απέδειξε την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι τεχνικοί της εταιρίας στην βελτιστοποίηση του λειτουργικού. Ιδιαίτερη σημασία έχει οτι κατάφερε να ξεπεράσει και το Xiaomi Mi Mix 2S σε επιδόσεις που είχε πετύχει σκορ 273741, όχι όμως και το BlackShark gaming smartphone των Κινέζων που στρογγυλοκάθεται στις 279,464.

Asus ZenFone 5Z – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζουμε οτι το ZenFone 5Z της Asus τρέχει Android 8.0 Oreo με το νέο ZenUI 5.0 και διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6,2 ιντσών με ανάλυση Full HD+ στα 1.080 x 2.246 pixels και αναλογία διαστάσεων 19:9 που είναι ακόμα ψηλότερη από την αναλογία 18,5:9 που εμφανίζεται στη σειρά Galaxy S, αλλά δεν είναι τόσο ψηλή όσο η αναλογία 19,5:9 του iPhone X. Αυτό του δίνει επίσης μια αναλογία οθόνης προς σώμα 90 τοις εκατό. Η οθόνη υποστηρίζει επίσης τη γκάμα χρωμάτων DCI-P3 και έρχεται με το φίλτρο φροντίδας ματιών Blue-light της Asus που έχουμε δει και σε προηγούμενα τηλέφωνα της εταιρείας. Το smartphone τροφοδοτείται από το Qualcomm Snapdragon 845 SoC με AIE (Artificial Intelligence Engine) και Adreno 630 GPU. Έχει 4GB RAM και 64GB μνήμη αποθήκευσης στο βασικό μοντέλο, 6GB RAM και 128GB χώρο αποθήκευση στο μεσαίο μοντέλο και 8GB RAM με 256GB μνήμη εσωτερικής αποθήκευσης στο κορυφαίο μοντέλο.
Το Asus ZenFone 5Z διαθέτει διπλή οπίσθια κάμερα με την κύρια κάμερα να φέρει έναν αισθητήρα Sony IMX363 των 12 megapixel, ο οποίος συνδυάζεται με ένα διάφραγμα f / 1.8, οπτικό πεδίο 83 μοιρών, εστιακό μήκος ισοδύναμο με 24 χιλιοστών φωτογραφικής μηχανής 35 χιλιοστών με φιλμ κι ένα Softlight LED φλας. Η δευτερεύουσα κάμερα φέρει αισθητήρα ανάλυσης 8 megapixel, φακό ευρείας γωνίας 120 μοιρών, διάφραγμα f / 2.2 και εστιακό μήκος ισοδύναμο με 12 mm κάμερα 35 mm με φιλμ. Η εμπρόσθια κάμερα φέρει ανάλυση 8 megapixel, με διάφραγμα f / 2.0, οπτικό πεδίο 84 μοιρών και εστιακό μήκος ίσο με 24 mm σε κάμερα 35 mm με φιλμ. Υπάρχουν διαθέσιμα επίσης EIS 3 αξόνων τόσο για την εμπρόσθια όσο και για τις πίσω κάμερες, λειτουργία Face Unlock (ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου) και λειτουργία real-time beautification (ωραιοποίηση σε πραγματικό χρόνο). 
Όσον αφορά στην αποθήκευση, το Asus ZenFone 5Z εκτός από τις πλούσιες εσωτερικές μνήμες διαθέτει και υποδοχή για επέκτασή της μέσω καρτών microSD έως και 2TB. Οι επιλογές διασύνδεσης περιλαμβάνουν 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth v5.0, NFC, GPS / A-GPS, ραδιόφωνο FM, USB Type C και υποδοχή ακουστικών 3,5mm. Διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στον πίσω μέρος, ο οποίος είναι ικανός να ανιχνεύει ακόμη και βρεγμένα δάκτυλα, ενώ ξεκλειδώνει το τηλέφωνο σε 0,3 δευτερόλεπτα. Λειτουργεί με μια μπαταρία φορτίου 3.300 mAh που υποστηρίζει τεχνολογία AI Charging. Το ZenFone 5Z ζυγίζει 155 γραμμάρια.


Η Asus έχει δώσει επίσης μεγάλη σημασία στον ήχο του smartphone. Το εξοπλίζει με δύο ηχεία 5 μαγνητών με διπλούς έξυπνους NXP ενισχυτές, έναν διπλό εσωτερικό ενισχυτή PMIC, τρία εσωτερικά μικρόφωνα με μείωση θορύβου, Hi-Res Audio (τυπική έξοδος ήχου 192KHz / 24-bit σε HRA πιστοποιημένα ακουστικά), καθώς και υποστήριξη DTS Headphone: X. Θα είναι διαθέσιμο σε Midnight Blue και Meteor Silver παραλλαγές χρωμάτων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment