Xiaomi Mi A1: Το κορυφαίο, ίσως, value for money smartphone

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης το Xiaomi Mi A1 μας κίνησε το ενδιαφέρον, τόσο επειδή προέρχεται από μια εταιρεία με πολύ καλό όνομα, όσο και για το γεγονός ότι πρόκειται για συσκευή που συμμετέχει στο πρόγραμμα Android One της Google, δηλαδή χρησιμοποιεί stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android και λαμβάνει όλες τις αναβαθμίσεις στην ώρα του.
Όταν μάθαμε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή του, τότε το γλυκό έδεσε και δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η συσκευή να μην περάσει από τα χέρια μας. Ούτως ή άλλως, η Xiaomi τιμούσε ανέκαθεν τον όρο value for money και το Mi A1 όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αλλά θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το κορυφαίο vfm smartphone του 2017.
Μετά, λοιπόν, από σχεδόν τρεις μήνες καθημερινής χρήσης μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Κατασκευή – Σχεδιασμός

Με μια πρώτη ματιά είναι εμφανές ότι η Xiaomi έχει επηρεαστεί αρκετά από τον σχεδιασμό του iPhone 7 Plus, με τη θέση της κάμερας, τις γραμμές των κεραιών και το καμπυλωτό μεταλλικό πίσω μέρος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το αντίθετο, μάλιστα, διότι το Mi A1 μοιάζει με συσκευή τουλάχιστον διπλάσιας αξίας απ’ ό,τι πραγματικά κοστίζει.
Ξεκινώντας από την πρόσοψη, η εταιρεία έχει επιλέξει και πάλι capacitive κουμπιά πλοήγησης (με αντίστροφη θέση) τοποθετημένα στο κάτω bezel. Στην κάτω πλευρά βρίσκουμε το ηχείο, την υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και την υποδοχή USB Type-C για φόρτιση. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει η υποδοχή για τις κάρτες SIM και την microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, στην δεξιά πλευρά τα volume και power buttons, ενώ στην επάνω πλευρά υπάρχει αισθητήρας υπερύθρων για να το χρησιμοποιείς σαν τηλεχειριστήριο για πληθώρα συσκευών. Στην πλάτη έχουμε, όπως προαναφέραμε, αλουμινένιο φινίρισμα, διπλή κάμερα επάνω αριστερά και dual LED flash, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο κέντρο.
Συνολικά η κατασκευή αφήνει μια premium αίσθηση πολύ ακριβότερου smartphone και πραγματικά λίγες συσκευές αυτής της κατηγορίας μπορούν να σταθούν δίπλα του σε αυτόν τον τομέα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment