Πως να χακάρεις ένα iPhone;

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στους ισχυρισμούς της Cellebrite περί παραβίασης του iPhone X και εξαγωγής δεδομένων αποθηκευμένων σε συσκευές παρά την προστασία τους με κωδικό πρόσβασης και τώρα μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο ακριβώς για μόλις 15,000 δολάρια. Ο λόγος για την Grayshift, μια εταιρεία που πωλεί δύο διαφορετικά πακέτα hacking για iPhones, ένα από τα οποία κοστίζει μόνο 15,000 δολάρια και περιλαμβάνει 300 απόπειρες. 
Η Forbes θεωρεί ότι αυτές οι 300 απόπειρες αναφέρονται στον αριθμό των προσπαθειών που περιλαμβάνει το εργαλείο hacking για την παραβίαση του iPhone. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το ξεκλείδωμα του iPhone είναι εφικτό με αυτόν τον περιορισμένο αριθμό προσπαθειών, η Grayshift προσφέρει επίσης μια δεύτερη επιλογή που κοστίζει 30.000 δολάρια και η οποία περιλαμβάνει απεριόριστες χρήσεις. Ονομάζεται GrayKey, και αυτή η λύση hacking θα πρέπει να είναι σε θέση να σπάσει οποιοδήποτε iPhone, αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τα μοντέλα και τις εκδόσεις iOS που υποστηρίζονται. 
Υπάρχει μια πιθανότητα το εργαλείο να απευθύνεται μόνο σε iPhones που δεν εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. iPhone Παραδόξως, ωστόσο, η παραβίαση ενός iPhone έχει αποδειχθεί συχνά μια μάλλον αναποτελεσματική λύση, εφόσον η Apple έχει εφαρμόσει συστήματα ασφαλείας ειδικά για αυτή τη μέθοδο. Για παράδειγμα, ο χρόνος μεταξύ των προσπαθειών του κωδικού πρόσβασης αυξάνεται μετά από πολλές εσφαλμένες δοκιμές, οπότε και οι περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να περιμένετε προτού δοκιμάσετε ξανά. Ενώ τέτοιες ειδήσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες για πολλούς πελάτες της Apple, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι απαιτείται φυσική πρόσβαση στη συσκευή για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Και προφανώς, δεδομένης της υψηλής τιμής του πακέτου, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί ενάντια στους εγκληματίες και τους τρομοκράτες σε πλαίσιο ερευνών. Παραμένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η Apple σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: με τόσες πολλές πτυχές ασφαλείας και έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ξεκλειδώσουν τις συσκευές, το iPhone απέχει πολύ από τη σούπερ ασφαλή συσκευή που όλοι πιστεύαμε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment