Galaxy Note 9: Δεν θα έχει on-screen αισθητήρα

Εδώ και μερικά χρόνια ακούμε ότι η Samsung εργάζεται πάνω στη τεχνολογία οπτικού on-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά δεν έχουμε δει ακόμα να κυκλοφορεί κάποια συσκευή της με αισθητήρα μέσα στην οθόνη. Είχε ακουστεί ότι θα τον δούμε το Galaxy S8 πέρσι, αλλά αυτό δεν συνέβη. Μετά το αναμέναμε στο Galaxy Note 8 και στο Galaxy S9, αλλά και πάλι δεν έγινε πραγματικότητα. Τώρα μαθαίνουμε πως όσοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Galaxy Note 9, ενδέχεται να απογοητευθούν. 
Ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo, ισχυρίζεται σε μια ανάλυσή του προς τους επενδυτές, ότι η Samsung πιθανόν να μην εξοπλίσει ούτε το Galaxy Note 9 με έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη. Ο αναλυτής της KGI είχε κάνει μια παρόμοια πρόβλεψη για το Galaxy S9 τον περασμένο Αύγουστο (η οποία αποδείχθηκε ακριβής), αλλά είχε ισχυριστεί τότε ότι το Galaxy Note 9 θα τον έχει. Για να δικαιολογήσει την πρόβλεψη αυτή, ο Kuo λέει μόνο ότι υπάρχει πιθανότητα η να μην χρησιμοποιήσει η Samsung έναν on-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Galaxy Note 9 λόγω «τεχνολογικών δυσκολιών». Ο αισθητήρας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να λειτουργεί απρόσκοπτα σε διαφορετικά περιβάλλοντα και με τα διάφορα προστατευτικά οθόνης. 
Δεδομένου ότι αυτό επηρεάζει το ποσοστό επιτυχίας, η Samsung μπορεί να αποφασίσει να παραμείνει με έναν συμβατικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για την επόμενη ναυαρχίδα της. Αυτή η πρόβλεψη αφήνει λίγο χώρο αισιοδοξίας με την υπόθεση ότι εάν η Samsung καταφέρει να βρεθεί σε θέση να λύσει τα προβλήματα μέσα στους επόμενους μήνες, μπορεί τελικά να αποφασίσει να εξοπλίσει το Galaxy Note 9 με έναν on-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) συγκεκριμένα στοιχεία για την υποστήριξη αυτού του υποθετικού σεναρίου. 
Το θέμα είναι ότι η Samsung έχει χάσει πλέον το στοίχημα σε αυτή τη τεχνολογία, καθώς άλλοι κατασκευαστές όπως η Vivo, έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τώρα smartphones με on-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, η Samsung υποστηρίζει τώρα ότι δεν έχει καμία εμμονή να είναι η πρώτη στον κόσμο που θα φέρει στις συσκευές της νέες τεχνολογίες. Προτιμά να περιμένει ώστε να εξασφαλίσει πως θα λειτουργεί τέλεια η όποια νέα τεχνολογία και πιθανότατα αυτό είναι που κάνει με τον on-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment