Full-Screen οθόνη το 40% των smartphone το 2018

Πάνω από το 40% των οθονών smartphone που θα αποσταλούν παγκοσμίως το 2018 θα έρχονται με full-screen σχεδιασμό, σύμφωνα με την All View Cloud (AVC).Φυσικά, η τάση μείωσης των bezels στα smartphone έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα με την κινέζικη εταιρεία, οι κατασκευάστριες θα αρχίσουν να υιοθετούν τον λεγόμενο full-screen σχεδιασμό και σε mid-range και low-end μοντέλα. Ήδη στο MWC 2018 είδαμε εταιρείες όπως οι HMD Global και Alcatel να βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση, λανσάροντας μοντέλα με οθόνες full-screen αναλογίας 18:9, όπως τα Nokia 7 Plus και Alcatel 3. 
Όσον αφορά στις ναυαρχίδες, η εταιρεία προβλέπει ότι όλες οι flagship συσκευές που θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν οθόνη τουλάχιστον 6 ιντσών και θα υιοθετούν σχεδιασμό full-screen. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι mid-range και low-end συσκευές θα έρχονται με μικρότερες διαστάσεις, υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος των οθονών για το 2018 θα ανέρθει στις 5,6 ίντσες. Βάσει των στοιχείων της AVC για το 2017, το ποσοστό των full-screen smartphone με οθόνες μεταξύ 5,7 με 6,2 ίντσες ήταν 69,2%. 
Ο προμηθευτής με τις περισσότερες αποστολές οθονών full-screen ήταν η Samsung Display, με ποσοστό 64,6% που μεταφράζεται σε 136 εκατομμύρια μονάδες. Τη Samsung ακολούθησε η Tianma Micro-electronics με 23 εκατ. αποστολές και την τριάδα ολοκλήρωσε η AU Optronics (AUO) με αποστολές 13 εκατ. οθονών full-screen. Τέλος, σύμφωνα με την AVC, οι οθόνες AMOLED full-screen είναι πιο δημοφιλείς από τις LTPS και a-Si, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση εφόσον η Samsung Display κατέχει την πρωτιά. Η AVC υποστηρίζει ότι ο αριθμός των full-screen smartphones που διαθέτουν AMOLED έφτασε τα 139 εκατ. μονάδες πέρυσι, ενώ αυτά με LTPS και a-Si έφτασαν τα 46,1 εκατ. και 24,8 εκατ. μονάδες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment