ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ...

Όπως διαβάζουμε στο phonearena.com, όσον αφορά τα flagships smartphones του 2018 οι μπαταρίες φορτίζουν για δυο ώρες ή όσο απαιτείται και στη συνέχεια η φόρτιση σταματά μόλις φθάσει το 100%. Κάτι τέτοιο εμποδίζει από πιθανή ζημιά που μπορεί να πάθουν οι μπαταρίες, δεν εμποδίζει όμως την θερμότητα που παράγεται.
 Για παράδειγμα, αν τοποθετείτε τη συσκευή σας κάτω από μια κουβέρτα το βράδυ, ενώ τη φορτίζετε θα περιορίσετε την ικανότητα της μπαταρίας να φορτίσει πλήρως. Αν η μπαταρία φθάνει σε θερμοκρασία 40°C για ένα χρόνο θα ανακτήσετε μόλις το 65% της χωρητικότητας όταν τη φορτίζετε στο 100%. Αν η θερμοκρασία φθάνει τους 60°C σε μόλις τρεις μήνες θα χάσει το 40% της χωρητικότητάς της. 
Τα δεδομένα δείχνουν ότι το να διατηρείτε την μπαταρία φορτισμένη μεταξύ 40% και 80% είναι το καλύτερο. Επομένως μια ολονύχτια φόρτιση το βράδυ δεν θα σας επιτρέψει να ελέγξετε κάτι τέτοιο. Και τέλος, αν αποφασίσετε να την φορτίζετε το βράδυ, προσέξτε να μην καλύπτεται από κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της θερμοκρασία της, συμπεριλαμβανομένης της θήκης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment