Android P: H πρώτη developer preview είναι εδώ

Όπως συμβαίνει και πριν από μερικά χρόνια, η Google διαθέτει μια developer preview για την επόμενη έκδοση του Android τον Μάρτιο. Πριν ρωτήσετε, να επισημάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη την ονομασία της επόμενης έκδοσης του Android, επομένως θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Android P. Επιπλέον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις οπτικές αλλαγές με τις οποίες θα εξοπλιστεί, καθώς η developer preview προς το παρόν εστιάζει στις αλλαγές που θα επηρεάσουν τους developers.
Καταγραφή
Είναι σίγουρα, ότι αυτό που θα συζητηθεί περισσότερο σε αυτήν, είναι ότι περιλαμβάνει ενσωματωμένη υποστήριξη για εγκοπή. Οι developers θα μπορούν να διαπιστώσουν πως ακριβώς θα λειτουργεί η εφαρμογή τους με την εγκοπή πλέον. Περιλαμβάνει ανανεωμένη εμφάνιση στο Quick Settings panel αλλά και notification drawer με rounded corners. Επιπλέον, αλλάζει και η εμφάνιση των ειδοποιήσεων από τα messaging apps. Θα περιλαμβάνουν σειρές από τις πρόσφατες συζητήσεις σας αν θελήσετε να απαντήσετε απευθείας από τις ειδοποιήσεις. Είναι παρόμοιο με το πως το iOS χειρίζεται τα iMessage notifications. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, πρόκειται για developer preview, επομένως αυτές είναι σχεδόν οι οπτικές αλλαγές.
Να σημειωθεί, ότι το Android P θα περιορίζει την πρόσβαση στο μικρόφωνο, στην κάμερα και σε όλους τους SensorManager sensors για τα idle apps. Θα υπάρχει υποστήριξη περισσότερων video και image codecs, όπως HDR VP9 Profile 2 και HEIF (heic). Θα διαθέτει καλύτερο Autofill, ενώ η Google προειδοποιεί τους developers ότι το Android P θα προβάλλει ειδοποιήσεις, όταν οι χρήστες εγκαταστήσουν εφαρμογές που απευθύνονταν σε πλατφόρμα παλαιότερης του Android 4.2. Οι developers μπορούν να κατεβάσουν και να προβούν στο flashing της έκδοσης στα Pixel, Pixel XL, Pixel 2 και Pixel 2 XL και μπορούν να εγκαταστήσουν και τον emulator στον υπολογιστή τους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment