Η ασύρματη φόρτιση θα είναι εύκολη όσο το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια. Είναι αλήθεια όμως πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι απόλυτα βολική και δεν έχει “λύσει τα χέρια” των απλών καθημερινών καταναλωτών. Παραδείγματος χάρη, για να φορτίσει μια συσκευή, πρέπει να είναι σχεδόν πάνω στην επιφάνεια του ασύρματου φορτιστή, κάτι που καθιστά δύσκολη και την χρήση της. 
Απεναντίας με την χρήση καλωδίου μπορεί κανείς να βρίσκεται σε σχετική απόσταση από την πρίζα και ταυτόχρονα να φορτίζει / χρησιμοποιεί το κινητό του. Αυτό το πρόβλημα όμως φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει σύντομα. Ερευνητές της Disney Research ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία που μπορεί να οδηγήσει στην εύκολη ασύρματη φόρτιση των συσκευών, οπουδήποτε και αν βρίσκονται σε έναν χώρο. Η καινοτόμα μέθοδος ονομάζεται QSCR και επιτρέπει την διανομή ισχύος ασύρματα μέσα σε ένα δωμάτιο. Ουσιαστικά, ο τρόπος λειτουργίας της είναι παρόμοιος με το Wi-Fi. Αν ο χρήστης βρίσκεται εντός εμβέλειας, θα μπορεί να φορτίσει ασύρματα την συσκευή. Το αρχικό πείραμα της ομάδας έγινε με την δημιουργία ενός μικρού δωματίου του οποίου οι τοίχοι, το ταβάνι και το δάπεδο ήταν ενισχυμένα με αλουμίνιο. 
Αν κανείς βρισκόταν μέσα, μπορούσε να φορτίσει οποιαδήποτε συσκευή ήταν στην ίδια συχνότητα με εκείνη της ισχύος που εκπέμπονταν. Εν τέλει, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορούσε να μεταδώσει 1.9 kilowatt ανά ώρα, φορτίζοντας επαρκώς 320 smartphones. Για να καταστεί η QSCR διαθέσιμη εμπορικά, δεν είναι ανάγκη να έχει κανείς ένα σπίτι με τους ενισχυμένους από αλουμίνιο τοίχους. Οι ερευνητές πιστεύουν πως η ασύρματη φόρτιση μπορεί να επιτευχθεί αν γίνουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις σε ήδη υπάρχοντα διαμερίσματα, όπως η τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών κομματιών (μικρές κολόνες), η χρήση ενισχυμένης αγώγιμης βαφής κλπ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment