Πώς θα κρατήσετε «ζωντανό» το παλιό σας iPhone

Αν στα χέρια σας κρατάτε ένα παλιό iPhone, είτε πρόκειται για ένα iPhone 4 είτε για ένα iPhone 6 θα αγωνίζεστε καθημερινά για να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πέρα από την αλλαγή της μπαταρίας για να μην επιβραδύνεται η λειτουργία του, ένα γεγονός που έφερε πονοκέφαλο στην Apple το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι για να το κρατήσετε εν ζωή ακόμα περισσότερο.Οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας κρατήσουν μακριά από την αναβάθμισή του αλλά θα συμβάλλουν ώστε να κρατήσετε την ομαλή λειτουργία για πολύ καιρό ακόμα.
Μην κάνετε αναβάθμιση στο iOs
Μπορεί η Apple να μην συμφωνήσει με την ακόλουθη πρόταση, η αλήθεια όμως είναι ότι οι νέες λειτουργίες που προσθέτει η εταιρεία στις αναβαθμίσεις του iOs, συμεριλαμβανομένης και της βελτίωσης των επιδόσεών του σχεδιάζονται στα νεότερα τηλέφωνο όπερ σημαίνει ότι μπορεί να ασκήσουν πρόσθετη πίεση στον επεξεργαστή του δικού σας παλιού iPhone.
Ένα από τα συχνότερα παράπονα χρηστών είναι πως το νέο iOs επιβράδυνε το τηλέφωνό τους.
Αλλάξτε μπαταρία
Τα παλαιότερα iPhones περιλαμβάνουν γερασμένα πακέτα μπαταριών που δεν μπορούν να αποθηκεύσουν μια φόρτιση με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν παλαιότερα.
Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα πάρτε μια νέα μπαταρία. Σε περίπτωση δε που έχετε ένα iPhone 6, iPhone 6s ή iPhone 6s Plus, μπορείτε να κάνετε την αλλαγή σε οικονομική τιμή μετά την προσφορά της εταιρείας στις νέες μπαταρίες την οποία υιοθέτησε σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις.
Ελευθερώστε χώρο
Όσο πιο ισχυρά γίνονται τα iPhones τόσο οι επεξεργαστές είναι σε θέση να χειρίζονται πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο περίπλοκες εφαρμογές. Δυστυχώς όμως, αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που λίγο χώρο πλέον είναι πολύ πιο απαιτητικές.
Ένας τρόπος λοιπόν για να ανανεώσετε τις επιδόσεις της συσκευής σας είναι να απελευθερώστε χώρο αποθήκευσης καταργώντας κάποιες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε και διαγράφοντας τις φωτογραφίες ή έστω μεταφέροντάς τες στο iCloud.
Μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε την αυτόματη απενεργοποίηση των μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Χώρος στο iPhone.  Εκεί θα δείτε τις εφαρμογές που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο αλλά κι αυτές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά ώστε να τις διαγράψετε.
Αν έχετε ήδη κάνει αναβάθμιση του iPhone σας, αγνοώντας την πρώτη μας συμβουλή και εγκαθιστώντας το iOS 11, μπορείτε να επιλέξετε την αυτόματη κατάργηση αχρησιμοποίητων εφαρμογών.
Καθαρίστε τη υποδοχή φόρτισης
Αμέτρητες είναι οι φορές που χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φόρτιση απλά και μόνο επειδή η υποδοχή έχει να καθαριστεί από την ημέρα που αγόρασαν το iPhone τους.  Απομακρύνετε λοιπόν οποιαδήποτε συσσωρευμένη σκόνη είτε με κάποιο φίλτρο αέρα είτε με μια καρφίτσα και με πολύ μαλακές κινήσεις, πράγματι πολύ μαλακές για να μην κάνετε χειρότερη ζημιά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment