78% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone για ανταλλαγή SMS

Είστε από εκείνους που στέλνουν μηνύματα μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν; Μήπως το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί μόλις ξυπνάτε, είναι να κοιτάξετε το κινητό σας; Δεν είστε οι μόνοι. Η Huawei, δημιουργός του P smart, διενήργησε μια έρευνα σε συνεργασία με την IPSOS σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αναλύοντας το 24ωρο του μέσου χρήστη smartphone. Ίσως ελέγχετε τα εταιρικά σας emails. Μπορεί να στέλνετε μια γλυκιά καληνύχτα στο αγαπημένο σας πρόσωπο. Πιθανώς να σας αρέσει να ακούτε podcast πριν κοιμηθείτε. Το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του, πλοηγείται στα social media και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο. Το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει. Πρόκειται για έναν εκ των βασικών λόγων που το 53% των ανθρώπων παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι με τον 1 στους 10 μάλιστα να παραδέχεται πως τον παίρνει ο ύπνος με το smartphone στα χέρια.
 Η Huawei εκπόνησε μία έρευνα με τίτλο «Smart(phone) Relationships» θέλοντας να αναλύσει τη σχέση του μέσου χρήστη με το τηλέφωνό του. Η έρευνα δείχνει ότι το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Όσο για τους λόγους; Πέραν της ψυχαγωγίας, αναζητά πληροφορίες, αλληλεπιδρά στα social media, διαβάζει τα τελευταία νέα, συνδέεται σε υπηρεσίες e-banking και πλοηγείται στο ίντερνετ. Η έρευνα καταδεικνύει με πλήρη ακρίβεια το πόσο δεμένοι είμαστε με τις συσκευές μας. 
Ο μέσος Έλληνας χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78% το 84% το θέλει για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media. Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων μάλιστα το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment