Η Apple διέθεσε την έκπτωση στο πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας

Η παραδοχή της Apple πως μειώνει εσκεμμένα την ισχύ των παλαιότερων iPhones λόγω ταλαιπωρημένων μπαταριών έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Πολλοί κάτοχοι ανά τον κόσμο προχώρησαν σε μηνύσεις, κορυφαίοι κατασκευαστές κράτησαν αποστάσεις, ενώ εν τέλει το Cupertino ζήτησε δημόσια συγγνώμη. 
Μέσα από το απολογητικό γράμμα που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Apple, η εταιρεία υποσχέθηκε στους πελάτες της πως θα προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων-αλλαγών οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης τους. Μια εξ’ αυτών είναι η έκπτωση στο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας που πλέον θα κοστίζει 29 δολάρια για οποιοδήποτε iPhone νεότερο του 6 (περιλαμβανομένου και του τελευταίου). Για να επωφεληθεί κανείς θα έπρεπε να επισκεφθεί ένα κατάστημα της εταιρείας ή επίσημης αντιπροσωπείας από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018. 
Τελικά όμως η Apple φαίνεται πως προχώρησε στην έναρξη του προγράμματος λίγο νωρίτερα, από το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, προφανώς εξαιτίας της πίεσης που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Εκπρόσωπος του κατασκευαστή τονίζει πως το αρχικό διαθέσιμο απόθεμα των μπαταριών για κάποια μοντέλα ενδέχεται να είναι περιορισμένο, ζητώντας την κατανόηση των πελατών που θα θελήσουν μια άμεση αντικατάσταση μπαταρίας. Όπως και να έχει, η προσπάθεια της Apple να επανέλθει μετά το βαρύ χτύπημα από κριτικές και μηνύσεις που δέχτηκε (και δέχεται) είναι εμφανής. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει την… απολογητική της στάση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment