Video με Galaxy Note 8 να τρέχει Linux!

Η Samsung εδώ και αρκετό καιρό πειραματίζεται με την ιδέα να τρέξει διανομές του Linux, μέσω της πλατφόρμας DeX σε Galaxy smartphones. Η ιδέα πίσω από όλο αυτό το concept ήταν απλή, να επιτρέψει στο χρήστη να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του για πολλούς σκοπούς και γιατί όχι σαν αντικαταστάτη του παραδοσιακού desktop PC. Η Samsung δημοσίευσε ένα βίντεο πρόσφατα, που δείχνει ένα Galaxy Note 8 να τρέχει Linux μέσω DeX. Το βίντεο, αποκαλύπτει πώς ακριβώς περιμένει η εταιρεία να λειτουργήσει.
Ο χρήστης συνδέει τη συσκευή του στο DeX dock και το Linux θα εκκινήσει μέσω ενός app στο smartphone. Η συγκεκριμένη λειτουργικότητα είναι ήδη διαθέσιμη σε ορισμένα flagships smartphones της εταιρείας, αλλά αντί να τρέχει Linux, κάνει scale το Android σε μεγαλύτερη οθόνη. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε πως η Samsung οραματίζεται τη συγκεκριμένη λειτουργία:
«Όντας εγκατεστημένο σαν ένα app, το Linux στα Galaxy smartphones σου προσφέρει τη δυνατότητα να τρέχεις πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, επιτρέποντας στους developers να εργάζονται με την Linux-based διανομή της προτίμησής τους. Όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν μια λειτουργία η οποία δεν είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό του smartphone, μπορούν να πραγματοποιήσουν γρήγορα και εύκολα την εναλλαγή στο συγκεκριμένο app και να τρέξουν οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειάζονται σε περιβάλλον Linux».
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment