Samsung Smart Switch: Ταχεία μεταφορά δεδομένων

Ο μεγαλύτερος βραχνάς κάθε κατόχου νέου smartphone, έχει να κάνει με τη μεταφορά των δεδομένων του από την παλιά συσκευή στην καινούρια. Και άντε, στην περίπτωση που και οι δύο είναι από τον ίδιο κατασκευαστή, η διαδικασία είναι συνήθως απλή. Όταν όμως το νέο μοντέλο ανήκει σε διαφορετικό “στρατόπεδο” από το παλιό, τι γίνεται;
Αυτόν τον προβληματισμό έρχεται να λύσει το Smart Switch, η εφαρμογή της Samsung που θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το παλιό σας smartphone κρατώντας όμως τα δεδομένα σας. Απευθύνεται σε όλους τους νέους κατόχους μοντέλων Galaxy, η προηγούμενη συσκευή των οποίων διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android, iOS, Windows Mobile ή BlackBerry. Στην πράξη δηλαδή, το Smart Switch είναι συμβατό με κάθε smartphone της αγοράς!

Ο ρόλος του είναι πολύ συγκεκριμένος καθώς φροντίζει για τη μεταφορά των σημαντικότερων δεδομένων σας: από τις φωτογραφίες, τις ρυθμίσεις της συσκευής και τα μηνύματα, μέχρι τη μουσική, τα apps και το ημερολόγιό σας. Τα πάντα θα μεταφερθούν στο νέο σας Galaxy ώστε να συνεχίσετε από εκεί ακριβώς που είχατε σταματήσει στο προηγούμενο smartphone σας.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Όσο για τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό, το Smart Switch προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές: ασύρματα απ’ ευθείας από το παλιό σας τηλέφωνο, ενσύρματα και πάλι απ’ ευθείας από την παλιά σας συσκευή μέσω καλωδίου USB και τέλος μέσω υπολογιστή στο καινούριο σας Galaxy. Όποια από τις τρεις κι αν επιλέξετε, η όλη διαδικασία είναι εξίσου εύκολη.

Αν προτιμήσετε την ασύρματη μεταφορά δεδομένων, θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Smart Switch και στις δύο συσκευές και να την εκκινήσετε ενώ αυτές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Θα τις συνδέσετε με ένα άγγιγμα της οθόνης, θα επιλέξετε τα δεδομένα που θα μεταφέρετε και… αυτό ήταν όλο!

Εναλλακτικά μπορείτε να συνδέσετε το νέο σας Galaxy στην παλιά σας συσκευή, χρησιμοποιώντας τον υποδοχέα USB που θα βρείτε στη συσκευασία και το καλώδιο του παλιού σας τηλεφώνου. Το μόνο που μένει είναι να να διαλέξετε τι θέλετε να μεταφέρετε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τέλος, υπάρχει πάντα η δυνατότητα λήψης του Smart Switch στον υπολογιστή σας ώστε να διαχειρίζεστε τα αντίγραφα ασφαλείας και τον συγχρονισμό των δεδομένων σας καθώς επίσης και τις ενημερώσεις λογισμικού των συσκευών σας. Η Samsung έχει διαθέσει εξ άλλου νέα έκδοση για Windows και Mac OS με επανασχεδιασμένα μενού.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως και να ‘χει, το Smart Switch έρχεται να δώσει λύση σε έναν σημαντικό προβληματισμό που συνοδεύει κάθε νέα αγορά smartphone. Διασφαλίζοντας πως η μεταφορά των δεδομένων του χρήστη από την παλιά του συσκευή στην καινούρια γίνεται εξίσου εύκολα τόσο ενσύρματα, όσο και ασύρματα, αφήνει τον τελευταίο να χαρεί το νέο του smartphone.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment