Honor 9 hands-on video: Μια πολύ δυνατή πρόταση

Εξωτερικά, το Honor 9 έχει τις περισσότερες διαφορές σε σχέση με το P10. Κρύσταλλο στο εμπρός μέρος, μεταλλικό περίβλημα και μεταλλική πλάτη, με φινίρισμα "καθρέπτη" που αφήνει το χρώμα του να λάμψει, αλλά προσελκύει εύκολα τις δαχτυλιές και κάνει τη συσκευή να γλιστρά... δίχως αύριο. Οπότε, πολλή προσοχή κατά τη χρήση και την τοποθέτηση, οπουδήποτε, αλλιώς θήκη επειγόντως...
Το βάρος και το πάχος του είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ και οι διαστάσεις του είναι μικρές συνολικά, λογικό για μια συσκευή με 5,15" οθόνη. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο εμπρός μέρος, αριστερά και δεξιά του υπάρχουν δύο πλήκτρα αφής, φωτιζόμενα, αλλά με μια... μπλέ κουκκίδα έκαστο, χωρίς το γνωστό τρίγωνο/τετράγωνο σύμβολο. Το Home button/fingerprint scanner είναι αφής, οπότε δεν πιέζεται με φυσικό τρόπο, αλλά προσφέρει feedback μέσω ανάδρασης.
Στο πίσω μέρος, η dual camera είναι στο ίδιο επίπεδο με την πλάτη και δεν εξέχουν καθόλου, ούτε τις αντιλαμβάνεται ο χρήστης με την αφή. Η μόνη, απειροελάχιστη εσοχή βρίσκεται εκεί για χάρη του dual-LED, dual-tone flash. Τέλος, στο κάτω μέρος υπάρχει μια USB Type-C θύρα και η έξοδος του ήχου.
Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο USB Type-C, φορτιστή Quick Charge και το SIM tray pin.
cof

Hardware, software και επιδόσεις

Το Honor 9 μοιράζεται αρκετά τμήματα hardware με το P10, αλλά η οθόνη δεν είναι ένα από αυτά. Το panel είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, με διαγώνιο 5,15" και ανάλυση fullHD, ενώ είναι LTPS-IPS και όχι IPS-NEO. Καλύπτεται, δε, από Gorilla Glass 3. Μας ικανοποίησε με τη χρωματική του απόδοση (άλλωστε είναι ρυθμίσιμα τα χρώματα και η θερμοκρασία) και τη φωτεινότητά του, ενώ το κρύσταλλο δεν αντανακλά υπερβολικά το φως. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το γνωστό Kirin 960 που δεν είναι το κορυφαίο της Huawei, πλέον, καθώς το Mate 10 Pro έχει το Kirin 970, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει high-end επιδόσεις. Συνδυάζεται με 4GB RAM και64GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται μέσω microSD (έως 256GB).
Η συσκευή τρέχει Android 7.0 Nougat και το EMUI 5.1 της Huawei, ενώ θα λάβει στο μέλλον update τουλάχιστον όσον αφορά το δεύτερο. Από πλευράς συνδεσιμότητας δεν εντοπίσαμε κάποια έλλειψη, πλην της απουσίας FM ραδιοφωνικού δέκτη, ο οποίος έχει αρχίσει να "εξαφανίζεται" από πολλά high-end smartphones της αγοράς. NFC, IR blaster, Bluetooth 4.2 και 4G LTE "κλείνουν" το πακέτο.
cof

Κάμερα ήχος και αυτονομία

Για το dual camera setup του Honor 9 (το οποίο δεν είναι "Leica" branded), δεν έχουμε να πούμε πολλά. Τα αποτέλεσματα των δοκιμών ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με του P10, δηλαδή αρκετά καλές φωτογραφίες αλλά όχι κορυφαίες σε detail, HDR που δεν επεμβαίνει πολύ, εξαιρετικές ασπρόμαυρες λήψεις, αδυναμία zoom στο 20MP mode και αρκετά καλά videos σε αναλύσεις 4K και 1080p, αλλά και slow-motion video 720p στα 120FPS. Μας πρόβλημάτισε αρκετά η απουσία focus στο slow-motion video που δεν έχουμε παρατηρήσει σε άλλο μοντέλο της Huawei και συνέβη σε όλες τις περιπτώσεις που προσπαθήσαμε να τραβήξουμε σε αργή κίνηση, χωρίς να μένουμε στάσιμοι στο ίδιο σημείο. Διαφορά υπάρχει (μικρή) στη selfie camera καθώς ο αισθητήρας των 8 MP συνδυάζεται με διαφορετικό φακό, αλλά και πάλι δε παρατηρήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις, μείναμε ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό. Δείτε παρακάτω μερικά δείγματα για να πάρετε μια ιδέα.
Εικόνες υψηλής ανάλυσης Huawei Mate 10 Pro(κάντε κλικ)

Στον τομέα του ήχου, το μονό ηχείο του Honor 9 αποδίδει ισχυρά και καθαρά, οπότε μας κάλυψε σε μεγάλο βαθμό, το ίδιο και η απόδοση με ακουστικά-ψείρες.
Η αυτονομία οφείλεται στη μπαταρία των 3.200mAh, ίδια σε χωρητικότητα με του P10, η οποία οριακά προσφέρει μια μέρα αυτονομίας, εκτός αν κάνετε πολύ βαριά χρήση. Προσφέρει περίπου 10 ώρες video streaming 1080p μέσω YouTube (Wi-Fi) και φορτίζει ταχύτατα χάρη στον QuickCharge φορτιστή, ο οποίος αποδίδει 2A στα 5V ή στα 9V, ανάλογα με το επίπεδο της μπαταρίας. Με μισή ώρα φόρτισης θα φθάσετε εύκολα στα 40%, από το 0%.
cof

Συμπέρασμα

Με επίσημη τιμή λιανικής €399, το Honor 9 είναι €100 φθηνότερο από το P10 και "παίζει" πολύ δυνατά στην premium mid-range αγορά, χάρη στα specs αλλά και την κατασκευή του. Είναι μια εξαιρετική επιλογή στην οικονομική, αυτή, κατηγορία, ειδικά αν σας αρέσει το EMU Interface και δεν υστερεί σε κανένα τομέα, όντας έτσι ένα ολοκληρωμένο smartphone.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment