H επιλογή του Face Unlock στο OnePlus 5T

Η ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού του Face unlock στο Android από την εποχή του Ice Cream Sandwich, δεν είχε και ιδιαίτερη απήχηση, επειδή ήταν αργό και σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστο. Συνέχισε όμως την παραμονή του σαν Trusted Face, το τελευταίο διάστημα όμως, οι κατασκευαστές το έχουν βελτιώσει σημαντικά, όπως η Apple και η Samsung, με αποτέλεσμα να το ενσωματώνουν στις συσκευές τους. Η OnePlus είναι ακόμη μια εταιρεία η οποία αποφάσισε να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση με το OnePlus 5T

Το Face Unlock ήταν μια λύση σε ένα πρόβλημα του design, εξηγεί η εταιρεία. Το screen ratio 18:9 αλλά και τα πολύ μικρά bezels της συσκευής, κατέστησαν αναγκαία την μεταφορά του σαρωτή αποτυπωμάτων από το μπροστινό στο πίσω μέρος. Ωστόσο όμως, η OnePlus ήθελε να παρέχει έναν τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής από μπροστά και έτσι επέλεξε το feature του facial recognition. Βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν προβαίνει σε ισχυρισμούς ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες λύσεις της Samsung και της Apple, επομένως δεν υποστηρίζει το Android Pay και άλλες τέτοιες εφαρμογές που απαιτούν ασφάλεια. Επισημαίνει όμως, ότι για αυτές, θα έχετε να χρησιμοποιήσετε το δαχτυλικό αποτύπωμα. 

Ας παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο τι αναφέρει η OnePlus για αυτό το θέμα:

«Το Face Unlock σιγουρεύεται ότι το άτομο που προσπαθεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή είναι το ίδιο με αυτό που το ρύθμισε αρχικά στο OnePlus 5T. Η συσκευή λαμβάνει υπόψη πολλές παραμέτρους για να καταστήσει εφικτό κάτι τέτοιο, όπως την διαπροσωπική απόσταση μεταξύ των ματιών, την απόσταση μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους, ενώ το Face Unlock λειτουργεί και σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, ακόμη και όταν φοράτε γυαλιά. Δευτερευόντως, το Face Unlock πιστοποιεί ότι ο χρήστης είναι «ζωντανός». Αυτό μειώνει την πιθανότητα κάποιος να μπορέσει να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο μέσω μιας φωτογραφίας ή ενός video. Τέλος, προκειμένου να μην μπορέσει κάποιος να το «ξεγελάσει» με πολλές φωτογραφίες, το χαρακτηριστικό απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες και απαιτεί password ή δακτυλικό αποτύπωμα.»

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η OnePlus γνωρίζει ότι το Face Unlock δεν είναι τέλειο. Το πρόβλημα με τα περισσότερα συστήματα facial recognition είναι ότι μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να τα ξεγελάσει με φωτογραφίες ή βίντεο των χρηστών. Η Oneplus το παραδέχεται αυτό, ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια selfie, να την τοποθετήσει μπροστά από το OnePlus 5T και να το ξεκλειδώσει. Ωστόσο, επισημαίνει, ότι η πιθανότητα κάποιος να έχει φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνοκαι μια λεπτομερή φωτογραφία είναι σχετικά μικρή. Υπόσχεται όμως, ότι αυτό θα λυθεί στην επόμενη αναβάθμιση. Από τις επόμενες εβδομάδες, η συσκευή θα μπορεί να αναγνωρίζει αν το υποκείμενο εκπέμπει φως (τηλέφωνο) ή αντανακλά το φως (το πρόσωπο του χρήστη) με την ανάλυση σκιών και φωτεινών περιοχών και προσπαθώντας να ανιχνεύσει αν θα υπάρχουν τετράγωνα στοιχεία μπροστά από την κάμερα (π.χ οθόνη κινητού ή ένα frame εικόνας).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment