Οι σαρωτές αποτυπωμάτων στη διάρκεια των χρόνων

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που διέθεταν σαρωτή αποτυπωμάτων, ήταν το Pantech GI100 του 2004. Είχε έναν σαρωτή στο κέντρο του D-Pad, μια από εκείνες τις πρώιμες υλοποιήσεις που έπρεπε να κάνετε swipe το δάχτυλο πάνω τους. Ορισμένοι νέοι σαρωτές αποτυπωμάτων, έκαναν την εμφάνισή τους σποραδικά τα επόμενα χρόνια και σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούσαν τα τέσσερα τηλέφωνα το χρόνο. Ήταν το 2013, όταν η συγκεκριμένη μέθοδος βιομετρικής ταυτοποίησης, απέκτησε σημασία στη συνείδηση του κόσμου. 
Το iPhone 5s, όπως αναφέρει το gsmarena, ήταν ένα από τα δυο τηλέφωνα που είχαν σαρωτή αποτυπωμάτων εκείνη τη χρονιά, ενώ το άλλο ήταν το HTC One Max. Τον επόμενο χρόνο και πιο συγκεκριμένα το 2014, 33 smartphones είχαν σαρωτή αποτυπωμάτων και η πλειοψηφία αυτών βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος (29-4). Μέχρι το 2016, όλο και περισσότεροι σαρωτές τοποθετούνταν στο πίσω μέρος της συσκευής. Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα, το Huawei Mate 10, απεδείκνυε ότι μπορείς να έχεις ένα αρκετά μεγάλο screen-to-body ratio και έναν σαρωτή αποτυπωμάτων στο μπροστινό μέρος. Η ιστοσελίδα προβλέπει, ότι αν η τάση των bezel-less smartphones μείνει, τότε πολλοί σαρωτές θα αρχίζουν να τοποθετούνται στο πίσω μέρος.


Υπάρχουν όμως και οι σαρωτές στο πλάι, που γνωρίσαμε από την Sony, την ZTE, την Huawei και την Nexbit, αν και αποτελούσαν μειοψηφία. Και αυτό γιατί αυξάνουν το πάχος της συσκευής συνολικά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment