ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΟ ANDROID ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Μια από από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε Android smartphones ήταν τα αποκαλούμενα wakelocks. Προκαλούνται από εφαρμογές οι οποίες συνεχώς «ψάχνουν» το smartphone για πληροφορίες. Αυτό, εμποδίζει τη συσκευή μας να εισέλθει σε μια κατάσταση, όπου θα καταναλώνεται ελάχιστη μπαταρία. Από τη στιγμή, που το smartphone δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτό το sleep mode, η κατανάλωση της μπαταρίας θα είναι μεγάλη. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα αυτό, ωστόσο όμως φαίνεται, ότι στη μάχη εισέρχεται πλέον και η Google.
Αρκετοί χρήστες στο Twitter αναφέρουν ότι στην Android 8.1 Developer Preview, το battery app του λειτουργικού, κατονομάζει ποιες εφαρμογές συγκεκριμένα ευθύνονται για αυτήν την κατανάλωση. Όπως βλέπουμε και στο screenshot που συνοδεύει το άρθρο μας, μια προειδοποίηση εμφανίζεται στην ενότητα των battery settings με ένα κόκκινο εικονίδιο, το όνομα της εφαρμογής αλλά και τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνει την μπαταρία. Αν πατήσεις πάνω σε αυτήν την προειδοποίηση, θα σου εμφανιστούν κάποιες προτάσεις για το πως μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα.
Δεν γνωρίζουμε αν το feature αυτό θα καταφθάσει στο Android 8.1 όταν γίνει επισήμως διαθέσιμο. Άλλωστε, η Google στο παρελθόν έχει προσθέσει features σε developer previews για να τα αφαιρέσει μετά όταν η εκάστοτε έκδοση γίνει διαθέσιμη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η εταιρεία προσπαθεί να ανακαλύψει νέους τρόπους που θα δίνουν στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο της συσκευής τους. Ανέκαθεν προσπαθούσε να βελτιώσει τη διάρκεια της μπαταρίας, όπως για παράδειγμα με το Doze, αλλά το εν λόγω feature αποτελεί ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment