Sony Xperia XZ1 3D Creator: στο φουλ!

Τα Sony Xperia XZ1 και XZ1 Compact ήρθαν με ένα νέο χαρακτηριστικό, το 3D Creator. Από ότι φαίνεται μπορεί να σκανάρει ένα αντικείμενο ή πρόσωπο και να δημιουργήσει ένα 3D μοντέλο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 3D εκτύπωση, σε Augmented Reality ή απλά να το θέσουμε σαν avatar στα Social Media ή σαν animated wallpaper στην συσκευή μας. Μπορούμε μέχρι να φτιάξουμε και προτομή του εαυτού μας ψηφιακά και να την χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες περιπτώσεις, όπως να βάλουμε τον εαυτό μας σε εφαρμογές Augmented Reality.
Πως δουλεύει όμως το XZ1 3D Creator και με τι έχει να κάνει; Πάμε να ανακαλύψουμε.

Πως δουλεύει το 3D Creator;

Αρχικά να αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής το 3D Creator υπάρχει μόνο στα XZ1 και XZ1 Compact, καθώς χρειάζεται την επεξεργαστική ισχύ του Snapdragon 835. Χρησιμοποιεί μόνο την κάμερα και δεν χρειάζεται συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο.
Η εφαρμογή μας δίνει μόνο τέσσερις επιλογές: Πρόσωπο, κεφάλι, freeform και φαγητό. Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε και μετά μετακινούμε την κάμερα γύρω από το θέμα μας, αργά, ώστε να μπορέσει η συσκευή να τραβήξει φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες. Χρειάζεται από 15 δευτερόλεπτα μέχρι ένα λεπτό για να σκανάρουμε ένα αντικείμενο, αναλόγως με το πόσο σύνθετο είναι, οπότε είναι σχετικά γρήγορη διαδικασία.
Η 3D Creator εφαρμογή μας δίνει και tips ώστε να κάνουμε καλύτερα τις λήψεις μας. Όταν πάρει τις λήψεις που χρειάζεται μας δίνει το αρχείο με το 3D Object.

3D Creator: Τι χρήσεις μπορεί να έχει;

Το 3D Creator μας δίνει την τρισδιάστατη αναπαράσταση που θέλουμε, το μπορούμε να κάνουμε όμως με αυτή;
Ορίστε μερικές πιθανότητες.
  • Μπορούμε να σκανάρουμε ένα πρόσωπο και να το εκτυπώσουμε σε 3D εκτυπωτή. Αυτή τη στιγμή οι DIY εκτυπωτές είναι αρκετά φθηνοί και σχετικά προσιτοί. Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια προτομή ενός αγαπημένου προσώπου, διακοσμητικά σε τούρτες ή να δημιουργήσουμε σενάρια Augmented Reality με το πρόσωπο που σκανάραμε. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε ψηφιακά stickers για να τα χρησιμοποιούμε στα social media.
  • Μπορούμε να σκανάρουμε ένα αντικείμενο και να το χρησιμοποιήσουμε σε Augmented Reality για να δούμε πως θα ταιριάζει στον χώρο μας. Για παράδειγμα μπορούμε να σκανάρουμε ένα έπιπλο ή ένα διακοσμητικό και να το τοποθετήσουμε εκ των υστέρων στον χώρο, ώστε να δούμε αν ταιριάζει στο δωμάτιό μας.
  • Μπορούμε να σκανάρουμε το πρόσωπό μας και να το βάλουμε σε 3D Avatar, ώστε να δούμε πως είμαστε σε διαφορετικό σώμα. Μπορούμε να αλλάξουμε μέγεθος στα avatars και να τα βάλουμε στον χώρο, δημιουργώντας αστείες φωτογραφίες.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το 3D Scan μας σαν Live Wallpaper στο κινητό μας ή στα Social Media

Είναι χρήσιμο ένα τέτοιο χαρακτηριστικό;

Χρήσιμο ή όχι σίγουρα έχει ενδιαφέρον και μπορούμε να γίνουμε πολύ δημιουργικοί με αυτό. Στην εποχή που η 3D εκτυπώσεις παίρνουν τα πάνω τους, μπορούμε πολύ εύκολα να γλυτώσουμε ώρες στο σχεδιασμού ενός αντικείμενο, απλά σκανάροντάς το. Για παράδειγμα δεν θα μας χαλούσε καθόλου να σκανάρουμε ένα εργαλείο, όπως ένα γαλλικό κλειδί και στην συνέχεια να το τυπώσουμε. Οι επιλογές είναι απεριόριστες!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment