Το scrolling στο iOS 11 είναι πολύ πιο γρήγορο

Στο iOS, το λειτουργικό σύστημα όσο και τα native apps διέθεταν το αποκαλούμενο inertia scrolling, μια τεχνολογία scrolling η οποία ήταν κατοχυρωμένη με πατέντα. Τι ήταν όμως στην πραγματικότητα το Inertia scrolling; Στην ουσία επρόκειτο για μια τεχνική που επιτάχυνε ή επιβράδυνε την κύλιση στη σελίδα ανάλογα με την ταχύτητα του αρχικού wipe στην οθόνη της συσκευής. Είναι γρήγορο, smooth, και φυσικό, τόσο φυσικό που ίσως να μην το καταλαβαίνετε.
Οι ιστοσελίδες του διαδικτύου δεν χρησιμοποιούν αυτό το scrolling εκ προεπιλογής, παρά την όλη σύγχυση που επικρατεί. Αυτό σημαίνει ότι το scrolling σε επίπεδο σελίδας είναι αργό και σταματά λίγο μετά αφού πραγματοποιήσετε την κίνηση να σηκώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το inertia scrolling, τουλάχιστον όσον αφορά την εμπειρία που προσφέρει στον τελικό χρήση. Υπάρχει ένας κώδικας CSS, (-webkit-overflow-scrolling: touch) που σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις το inertia scrolling σε ένα στοιχείο της σελίδας που μπορεί να γίνει scroll. Το hack, αν μπορεί να περιγραφεί ως τέτοιο, δεν εφαρμόζεται σε μια τυπική ιστοσελίδα, κάτι που συμβαίνει ακόμη και στις πιο δημοφιλείς, είτε γιατί δεν γνωρίζουν αυτό το optimization, είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν προσφέρει κάτι.
Αυτό αλλάζει άρδην στο iOS 11 και στο Safari 11, καθώς το inertia scrolling ενεργοποιείται εκ προεπιλογής σε ολόκληρη την διαδικτυακή ιστοσελίδα. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι ακριβώς εννοούμε, αν και με κάποια δυσκολία, καθώς το mirroring software που χρησιμοποίηθηκε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει τόσο καλά στα 60fps.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment