Δισεκατομμυριούχοι θέλουν να μας βγάλουν από το Matrix

Κάποιοι από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου θεωρούν ότι ζούμε κατά έναν τρόπο στο Matrix και προσπαθούν να κάνουν κάτι για να μας βγάλουν από αυτό. Σύμφωνα με τον Independent, τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχοι από τη Silicon Valley πιστεύουν ότι ζούμε σε μία προσομοίωση και οι πιθανότητες να μην ζούμε σε κάτι είναι είναι δισεκατομμύρια προς ένα! 
Μάλιστα και οι αναλυτές της Τράπεζας της Αμερικής ανέφεραν ότι οι πιθανότητες να ζούμε σε ένα κόσμο τύπου Matrix είναι 50%. Σύμφωνα με τον Tad Friend του New Yorker: “Πολλοί άνθρωποι στη Silicon Valley έχουν εμμονή με τη θεωρία της προσομοίωσης, το ότι δηλαδή ότι αντιλαμβανόμαστε σαν πραγματικότητα είναι κατασκευασμένο από έναν υπολογιστή” και προσθέτει: “δύο δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας έχουν προχωρήσει τόσο, ώστε μυστικά “στρατολογούν” επιστήμονες για να μας βγάλουν έξω από την προσομοίωση”
Παρόλο που δεν αναφέρει ποιοι είναι οι δύο αυτοί δισεκατομμυριούχοι, ούτε πως προσπαθούν να μας σώσουν από το Matrix πολλοί κάνουν λόγο για τον Elon Musk, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προειδοποιήσει για τις απειλές της τεχνητής νοημοσύνης. Ο ίδιος έχει αναφέρει αστειευόμενος -ή τουλάχιστον μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι η πιθανότητα να μην ζούμε σε μια προσομοίωση υπολογιστή είναι μία στα δισεκατομμύρια. Ύστερα από σκέψη και συζητήσεις με τον αδερφό του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο ραγδαία που στο μέλλον δεν θα μπορεί κάποιος να την ξεχωρίσει από την πραγματικότητα. Κι αφού αυτό θα γίνει, γιατί να μην έχει ήδη γίνει; 
Όσον αφορά στους δισεκατομμυριούχους και το Matrix, οι πληροφορίες έρχονται από τον Sam Altman Πρόεδρο του Y Combinator, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη τεχνολογικών εταιρειών. 
Για αυτόν, ο φόβος του είναι ότι οι συσκευές που μας περικυκλώνουν ίσως οδηγήσουν στην εξαφάνιση όλης της συνείδησης στο σύμπαν κι ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η συγχώνευση του εγκεφάλου μας με τους υπολογιστές και η μεταφόρτωση των εγκεφάλων μας, ίσως στο cloud… κάπου στο μέλλον προφανώς.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment