Το νέο iOS είναι εδώ και φέρνει μαζί του πολλές αλλαγές

Η αποκάλυψη του νέου λογισμικού της Apple έγινε μόλις χθες (19/9), γύρω στις 20:00 το βράδυ και σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, αυτή έχει πολλά καινούργια δεδομένα.
 Μία σημαντική αλλαγή είναι ότι το iOS 11 παρέχει βελτιστοποιημένη απόδοση για εφαρμογές 64-bit, ενώ όλες οι εφαρμογές 32-bit πρέπει να ενημερωθούν από τους προγραμματιστές τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτή την νέα έκδοση του iOS.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλές από τις παλαιότερες εφαρμογές 32-bit, που πιθανόν να έχετε αγοράσει δεν θα τρέχουν με το νέο λογισμικό και εάν επιχειρήσετε να ανοίξετε μια από αυτές τις εφαρμογές, το iOS 11 θα αρνηθεί να τις ανοίξει και αντί των εφαρμογών θα σας χαρίσει ένα μήνυμα στην οθόνη που θα λέει ότι η εφαρμογή πρέπει να ενημερωθεί (από τους προγραμματιστές της) για να λειτουργήσει με το νέο λειτουργικό σύστημα.
Επίσης, δεν θα βρείτε διαθέσιμες εφαρμογές 32-bit στην αναζήτηση του νέου App Store, ούτε θα μπορείτε να εγκαταστήσετε (από την αρχή) 32-bit εφαρμογές που πιθανόν έχετε αγοράσει στο παρελθόν. Βέβαια, το γεγονός αυτό, η Apple δεν το είχε ανακοινώσει αφήνοντας πολλούς χρήστες εκτεθειμένους στη χρήση εφαρμογών στα 32-bit.
Εκτός όμως από αυτή τη σημαντική αλλαγή, το νέο iOS 11, έχει και άλλα. Ένα ολοκαίνουργιο App Store, μια νέα, πιο φυσική και πιο εκφραστική φωνή για τη Siri, το feature πορτραίτο στη λειτουργία της κάμερας υποστηρίζει πλέον οπτική σταθεροποίηση εικόνας, HDR και φλας True Tone, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο με τις νέες μορφές εικόνας και βίντεο HEIF και HEVC. Το FaceTime σάς επιτρέπει να καταγράφετε Live Photo από την κάμερα του Mac ή του iPhone του άλλου ατόμου. Υποστήριξη πληκτρολόγησης με ένα χέρι στο iPhone και νέα πληκτρολόγια για 11 νέες γλώσσες.



Χρήσιμες Συμβουλές πριν την εγκατάσταση
Οι χρήστες του τρέχοντος iOS 10 μπορούν να ελέγξουν αν υπάρχουν 32-bit εφαρμογές στις συσκευές τους πηγαίνοντας στις «Ρυθμίσεις». Μεταβείτε στο Γενικά -> Σχετικά με -> Εφαρμογές για να δείτε την ενότητα «Συμβατότητα εφαρμογής» ("App Compatibility") όπου αναφέρονται τυχόν ξεπερασμένες εφαρμογές. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι το iOS 11 είναι συμβατό μόνο με συσκευές που διαθέτουν 64-bit τσιπάκι, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί με όλες τις συσκευές που έχουν A7 τσιπάκι ή νεότερο. Συγκεκριμένα, το iOS 11 είναι συμβατό με τα iPhone 5s, SE, 6 Plus, 6, 6s Plus, 6s, 7 Plus και 7, μαζί με το νέο iPad 5ης γενιάς, το iPad Air, το iPad Air 2, , το iPad mini 2 και αργότερα και το iPod touch της 6ης γενιάς.   Μην βιαστείτε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση κατά τις πρώτες ώρες της διάθεσης του νέου λειτουργικού. Θα ήταν σοφό να περιμένετε τουλάχιστον μερικές ώρες ή 1-2 μέρες έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι όλα τρέχουν καλά κατά την εγκατάσταση της αναβάθμισης σε γενικότερο πλαίσιο.  
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment