iOS 11 στις 19 Σεπτεμβρίου με ARKit

Μετά από 10 δοκιμαστικές εκδόσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά, η Apple ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η τελική έκδοση του iOS 11 θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, τρεις μέρες πριν την κυκλοφορία του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus όπου θα έρχεται προεγκατεστημένη.
Το iOS 11 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple όχι τόσο για το iPhone όσο για το iPad, στο οποίο προσθέτει βασικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε από λειτουργικά συστήματα υπολογιστών. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και να μπορέσει το iPad και ειδικότερα τα iPad Pro να αποτελέσουν μια πειστική εναλλακτική στους φορητούς υπολογιστές.

Έτσι το iOS 11 έρχεται με υποστήριξη drag n drop, επιτρέποντας στον χρήστη να μεταφέρει εικονίδια, αρχεία και φωτογραφίες και άλλων ειδών αντικείμενα μεταξύ συμβατών εφαρμογών, κάτι που γίνεται πιο χρήσιμο στην εφαρμογή Files App, την πρώτη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων που αποκτά το iOS μετά από 10 χρόνια. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να προσθέσει στο dock όσα εικονίδια θέλει, μέχρι και να καλύψει ολόκληρο το διαθέσιμο πλάτος της οθόνης όπως ακριβώς συμβαίνει και στο macOS, ενώ είναι εφικτή η εμφάνισή του μέσα από κάθε εφαρμογή και παιχνίδι, με το κλασσικό gesture που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για το control center. Για το λόγο αυτό το control center μετακομίζει βρίσκοντας στέγη στην multitasking οθόνη, με νέες ρυθμίσεις και σχεδιασμό.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη του ARKit, του νέου framework που δημιούργησε η Apple για κατασκευή παιχνιδιών και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου hardware, παρά μόνο με την κάμερα της iOS συσκευής. Ήδη τα πρώτα δείγματα κατά τη δοκιμαστική περίοδο είναι εντυπωσιακά, με το επόμενο διάστημα να αναμένονται και οι πρώτες επίσημες κυκλοφορίες στο App Store.

Άλλα χαρακτηριστικά που διαθέτει το iOS 11 είναι τα εξής:
  • Νέος εντυπωσιακός σχεδιασμός του App Store με έμφαση στην καλύτερη ενημέρωση για την εφαρμογή ή το παιχνίδι
  • Συγχρονισμός μηνυμάτων του iMessage μεταξύ του macOS και του iOS
  • Καλύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές του iMessage
  • To Apple Pay θα υποστηρίζει πλέον πληρωμές και μεταξύ χρηστών, αρχικά μέσω του iMessage
  • Ο ψηφιακός βοηθός Siri αποκτά πιο «φυσική» φωνή με διαφορετικό τρόπο να εκφωνεί την ίδια λέξη, ανάλογα με την πρόταση
  • Αυτόματη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο ενός σπιτιού της iOS συσκευής μόλις δοθεί η σχετική έγκριση από τον ιδιοκτήτη
  • Νέα εμφάνιση του μενού και στην εμφάνιση των καρτών του Siri και καλύτερη συνεργασία με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών
  • Μεγαλύτερη υποστήριξη του προτύπου HEVC για συμπίεση των φωτογραφιών που κάνετε λήψη με το IPhone και το iPad και οι οποίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο. Μάλιστα η Apple θα αντικαταστήσει το jpg ως τον προκαθορισμένο τρόπο αποθήκευσης φωτογραφιών, με το heif που καταλαμβάνουν πολύ μικρότερο χώρο στην iOS συσκευή
  • Περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας Live Photos
  • Επαγγελματικής ποιότητας φίλτρα για καλύτερη εμφάνιση φωτογραφιών του iPhone. Καλύτερη απόχρωση δέρματος κ.α
Οι συμβατές συσκευές που θα λάβουν την αναβάθμιση στο iOS 11 στις 19 Σεπτεμβρίου είναι οι ακόλουθες
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment