Η Huawei ξεπέρασε για πρώτη φορά την Apple

Η Huawei πασχίζει εδώ και καιρό να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Apple, η οποία είναι 2η παγκοσμίως στην αγορά των smartphones, πίσω από τη Samsung. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από τους αναλυτές της Counterpoint, τα κατάφερε εντός του Ιουνίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σύμφωνα με την αναφορά και όπως διακρίνεται στο γράφημα, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι παραδοσιακά "χλιαροί" για την Apple, καθώς το Σεπτέμβριο βγαίνει συνήθως η νέα της συσκευή. Αντιθέτως, η Huawei παρουσιάζει αυξημένες πωλήσεις στα διαστήματα του καλοκαιριού και των Χριστουγέννων, οπότε ήταν μοιραίο να έρθει η "προσπέραση". Τον Ιούνιο του 2017 η Apple βρέθηκε αρκετά χαμηλά σε μερίδιο πωλήσεων, κάτω από 10% παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα η Huawei άγγιξε το 12%. Τον Ιούλιο η Apple ανέκαμψε αλλά η Huawei γνώρισε ακόμη μια μικρή άνοδο, οπότε παρέμεινε στη 2η θέση. Είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί και τον Αύγουστο, οπότε θα είναι ένα σερί τρίμηνο για τους Κινέζους στη 2η θέση του κόσμου. Η Samsung παραμένει μακριά και από τους 2, με μερίδιο άνω του 20%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 2 χρόνια, έχει χάσει την πρωτιά από την Apple μόνο το Δεκέμβριο του 2015 και το Δεκέμβριο του 2016, τις εορταστικές περιόδους που πολλοί κάνουν δώρο στον εαυτό τους (ή σε άλλους) ένα iPhone.


Επίσης, η Counterpoint παρείχε και ένα γράφημα που ανέφερε τις συσκευές με τις υψηλότερες πωλήσεις (σε τεμάχια) για τον Ιούλιο του 2017. Στις πρώτες 2 θέσεις ήταν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, με 4% και 2,9% αντίστοιχα, ενώ στην 3η και την 4η θέση βρέθηκαν τα... Oppo R11 και Oppo A57 με 2,1% και 2% αντίστοιχα, αποδεικνύοντας την τεράστια επίδραση της κινέζικης αγοράς πάνω στο παγκόσμιο σύνολο. Στην 5η θέση βρέθηκε το Samsung Galaxy S8 με 1,8% του μεριδίου. Η Counterpoint σημειώνει το παράδοξο: Πως η Huawei, παρ'ότι στη 2η θέση, δεν έχει ούτε μια συσκευή της στη 10άδα αυτών με τις υψηλότερες πωλήσεις. Κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για τις ναυαρχίδες της (π.χ. P10, Mate 9) όσο και για τα low-end/mid-range μοντέλα της, όπως το δημοφιλές P9 Lite.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment