H Huawei πέτυχε ταχύτητα download 1.2Gbps μέσω 4G!


Το Huawei Kirin 970 chipset αρχίζει να δημιουργεί "buzz", ενόψει της παρουσίασης του Mate 10 στις 16 Οκτωβρίου στο Μόναχο.
Ένα από τα κύρια, νέα χαρακτηριστικά του είναι η υποστήριξη Cat.18 LTE ταχυτήτωνκατεβάσματος και Cat.13 LTE ταχυτήτων ανεβάσματος, όντας το πρώτο που το καταφέρνει. Σε σχετικές δοκιμές που έγιναν πρόσφατα από τη Huawei σε συνεργασία με τη μεγάλη εταιρεία κατασκευής δοκιμαστικού εξοπλισμού mobile δικτύων, Rohde & Schwarz, το Kirin 970 κατάφερε να "κατεβάσει" με ταχύτητα 1.2Gbps, αγγίζοντας το θεωρητικό μέγιστο που του επιτρέπει η τεχνολογία κατασκευής του.
Για να επιτεχυθεί αυτή η μέτρηση, χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνολογίες 4x4 MIMO και 256QAM που διαφημίζει η Huawei για το Kirin 970. Το 4x4 MIMO επιτρέπει περισσότερα κανάλια μεταφοράς δεδομένων μεταξύ κεραίας και συσκευής ενώ το 256QAM αυξάνει τον αριθμό των bits που αποστέλλονται με κάθε πακέτο εκπομπής. Συνδυαστικά, οι δύο τεχνολογίες αυξάνουν κατά πολύ την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.
Χάριν σύγκρισης, το Qualcomm Snapdragon 835, ένα από τα κορυφαία chipsets αυτή τη στιγμή, περιορίζεται σε επίπεδα Cat.16 για το κατέβασμα δεδομένων, ήτοι στο 1Gbps. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τέτοιες ταχύτητες δεν υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του χρήστη, φυσικά... Το ίδιο ισχύει και το E
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment