Android συσκευές είχαν διπλάσιο ποσοστό αποτυχίας από τις iOS

Η Blancco Technology Group δημοσιοποίησε την αναφορά State of Mobile Device Performance and Health και αποκαλύπτει ότι για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μια στις τέσσερις Android συσκευές παγκοσμίως, αντιμετώπισε πρόβλημα αποτυχίας. Το ποσοστό του είναι πάνω από το διπλάσιο από το αντίστοιχο 12% που είχαν τα iPhpones με iOS για την ίδια περίοδο. Στη Β. Αμερική το χάσμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, με το 24% των Android κινητών να αποτυγχάνει και το ποσοστό των iPhone να είναι στο 8%. Αντιθέτως στην Ασία, με τους αριθμούς να είναι αρκετά διαφορετικοί, το 60% ανήκει στο iOS και 28% στις Android συσκευές.
Οι συσκευές της Samsung είναι υπεύθυνες για το 61% των αποτυχιών στο Android, ακολουθεί η LG με 11%. Σύμφωνα με την αναφορά, οι 5 Android συσκευές με τις περισσότερες αποτυχίες, ανήκουν στη Samsung. To 6% των Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S5 και Samsung Galaxy S7, απέτυχαν. Τα Samsung Galaxy S7 Active και Samsung Galaxy Express Prime είχαν 4% failure rates. Συνολικά, 9 στα top 10 Android κινητά με τα υψηλότερα failure rates είχαν το brand της Samsung. Όσο για το iOS, το iPhone 6 είχε 26% failure rate, τα iPhone 6s και iPhone 5s, ακολουθούν με 11%. Το μεγαλύτερο παράπονο των χρηστών iPhones είναι η υπερθέρμανση (11%), τα προβλήματα με το Wi-Fi (9%), τα προβλήματα με το σήμα (6%), ακουστικά (5%).
 Οι χρήστες Android παραπονιούνται για την απόδοση (25%), USB (11%), φόρτιση μπαταρίας (11%), σήμα (9%) και οθόνη (3%). Το “app crashing rate” στο iOS ήταν 54% και στο Android 10%, τα apps που κρασάρουν περισσότερο στο iOS είναι messaging apps όπως Instagram και Messenger (8%), Pinterest (6%), Facebook και Google (5%). Στο Android, πρώτα είναι τα Facebook (12%), Address Book (5%), Google Play (4%), Messenger (2%), Weather (2%).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment