Sony: Έχασε χρήμα για τα “αδιάβροχα” smartphones

Σε συμβιβασμό κατέληξε η Sony αφού έχασε την υπόθεση για τα “αδιάβροχα” Xperia smartphones της και αναγκάζεται να αποζημιώσει τους κατόχους των “πληγέντων” συσκευών στις ΗΠΑ μέχρι και 300 δολάρια. Βέβαια, για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα δεν φταίει ακριβώς η Sony, αλλά οι διαφημίσεις της, οι οποίες μάλλον ήταν υπερβολικές. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ένας από τους λόγους που αρκετά μοντέλα της Sony είναι δημοφιλή είναι ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο νερό. 
Όμως, τα διαφημιστικά αντί για ανθεκτικά τα έδειχναν αδιάβροχα καθώς έδειχναν χρήστες να τραβάνε λήψεις στη θάλασσα. Αυτό βέβαια που μπερδεύουν αρκετοί είναι η ανθεκτικότητα στο νερό με το να είναι εντελώς αδιάβροχη μια συσκευή. Για παράδειγμα, το Xperia Z1 έρχεται με πιστοποίηση IP-58. Αυτό σημαίνει ότι εν λόγω smartphone είναι σχεδιασμένο να αντέχει τα κύματα ή μια γρήγορη βύθιση στο νερό. 
Σίγουρα θα φανεί ανθεκτικό για παράδειγμα αν πέσει στην τουαλέτα. Όμως, οι χρήστες επειδή είτε δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν περισσότερα για την ανθεκτικότητα στο νερό, είτε πείστηκαν από τις διαφημίσεις ή κάπως τις παρερμήνευσαν, έπαιρναν για αρκετή ώρα τις συσκευές τους κάτω από το νερό και στο τέλος αυτές δεν ανταπεξήλθαν των προσδοκιών τους. Προς αυτή την κατεύθυνση άσκησαν αγωγή στη Sony για ψευδείς ισχυρισμούς, παρά τις μετέπειτα προειδοποιήσεις της εταιρείας να μην χρησιμοποιούν τα smartphone της υποβρυχίως. Εν τέλει, αντί να αφήσει την αγωγή να συνεχίζεται δικαστικά αιώνια, η Sony αποφάσισε να έρθει σε συμβιβασμό και να επιστρέψει στους κατόχους των συσκευών μέχρι και το 50% της αρχικής προτεινόμενης τιμής τους, κάτι που μεταφράζεται σε μέχρι και 300 δολάρια. 
Δικαιούχοι όμως για αυτά τα χρήματα είναι μόνο όσοι έστειλαν τη συσκευή τους στη Sony ενώ καλύπτονταν από εγγύηση και η εταιρεία δεν τους κάλυψε τα έξοδα, ισχυριζόμενοι ότι ήταν δικό τους λάθος που βύθισαν τη συσκευή στο νερό, ακόμη κι αν το έκαναν όπως υποδείκνυε η εταιρεία (να έχουν κλειστές όλες τις θύρες κλπ). Οι υπόλοιποι κάτοχοι μπορούν να λάβουν 6 μήνες επέκταση εγγύησης αν έχει λήξει η εγγύησή τους ή 12 αν δεν έχει λήξει ακόμη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment